Αρχείο

3 Σεπτεμβρίου 2015

Όλοι πήγαν στη συγκέντρωση της Ρηγίλλης!

Καραμανλής, Σαμαράς, βουλευτές, αλλά και... παλιοί γνώριμοι στη συγκινητική ομιλία Μεϊμαράκη

Το ραντεβού είχε «κλείσει» από μέρες και ήταν όλοι εκεί! Εκεί που όλα ξεκίνησαν, στην οδό Ρηγίλλης, στον αριθμό 18. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς βρίσκονταν στην πρώτη σειρά, δίπλα σε πολλά ιστορικά στελέχη αλλά και νυν βουλευτές. Με φόντο το σύνθημα...

«Η Ελλάδα μπροστά», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (χωρίς γραβάτα και υπό τους ήχους της «Αστραπής» του Σταμάτη Σπανουδάκη) στόχευσε στην καρδιά των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία.

Μάλιστα, προτού ακόμη ανεβεί στο βήμα, οι γιγαντοοθόνες «έπαιζαν» την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία αλλά και πλάνα από την ημέρα που ο ίδιος υπέγραψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. «Είμαστε σήμερα εδώ, από όπου ξεκίνησε την πορεία της η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Γελάσαμε, κλάψαμε, αλλά ήμασταν όλοι εδώ» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε με στεντόρεια φωνή: «Εμείς είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα».

Ακριβώς η τελευταία φράση του απέδιδε και αυτό που λάμβανε χώρα από κάτω του: Παλαιά στελέχη, όπως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Απόστολος Κράτσας, ο Γιάννης Βαληνάκης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Πέτρος Δούκας, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Αγγελος Μοσχονάς αλλά και ο Γιάννης Παπαθανασίου είχαν «ενωθεί» με τη νεολαία του κόμματος, με πρώτο απ' όλους τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι «επιστροφές», όπως του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Μελά. Πάντως, βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν και οι προσφάτως... «προσχωρήσαντες» Γιώργος Βουλγαράκης και Θοδωρής Ρουσόπουλος. Παρόντες και οι νυν βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Θανάσης Μπούρας, ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιάννη Πλακιωτάκης κ.ά. Εκεί ήταν επίσης και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προεξαρχόντων του Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Καπνογόνα
Τα καπνογόνα είχαν από νωρίς ανάψει και ο Ευ. Μεϊμαράκης φρόντισε να ζεστάνει περαιτέρω την ατμόσφαιρα. Αφού αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους προέδρους του κόμματος, τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. «Η Ν.Δ. είναι εδώ για να ενώσει τους Ελληνες, όχι για να τους διχάσει. Απευθυνόμαστε σε όλους και δεν ρωτάμε τι ψήφισαν χθες. Ζητάμε να μην πάει η ψήφος χαμένη» υπογράμμισε. Απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα είπε: «Είμαστε το καινούργιο, είμαστε αυτό που έρχεται», ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. βαδίζει στον μεσαίο χώρο.

Σοβαρές ενστάσεις στη φορολόγηση αγροτών!

Οι διαφοροποιήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το τρίτο Μνημόνιο, παρότι το ψήφισε, το κόμμα του συνεχίζονται καθημερινά. Μέχρι στιγμής αυτές αφορούν το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή να προτείνει συγκεκριμένα ισοδύναμα μέτρα. «Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο, αποκλείεται η προκαταβολή φόρου με βάση το εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αποκλείεται η φορολόγηση όταν είσαι μόνο αγρότης, δεν είναι δυνατό να τετραπλασιάζεται η εισφορά σου στον ΟΓΑ αν είσαι μόνο αγρότης».

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μεϊμαράκης. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο για τη φορολογία των αγροτών, και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με τους δανειστές έχοντας ισοδύναμες προτάσεις, τις οποίες όμως ως σήμερα δεν έχει αποκαλύψει. Οσο όμως δεν λέει ακριβώς τι σχεδιάζει αφήνει το περιθώριο αυτές οι εξαγγελίες να θεωρηθούν προεκλογικό πυροτέχνημα.

Επαναπροσέγγιση των Τζιτζικώστα, Ψωμιάδη

Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση στη Ρηγίλλης έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Με την παρουσία του έστειλε μήνυμα επαναπροσέγγισης με τη Ν.Δ., με την οποία οι σχέσεις του την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά είχαν διαταραχθεί έντονα. Ηταν τότε που είχε δηλώσει ότι όσο είναι περιφερειάρχης η κομματική του ταυτότητα παραμένει στο συρτάρι, όμως η διεύθυνση που γράφει είναι Ρηγίλλης 18. Ετσι χθες ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα πανστρατιάς της κεντροδεξιάς παράταξης έδωσε το «παρών» στην επιστροφή της Ν.Δ. στη φυσική της έδρα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε παρευρεθεί και σε μια προεκλογική εκδήλωση της Ν.Δ. που είχε γίνει στη Συγγρού.

Δεν ήταν όμως ο μόνος από τη Θεσσαλονίκη στη χθεσινή εκδήλωση της Ρηγίλλης. Οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του κ. Μεϊμαράκη δίπλα από τον Κώστα Καραμανλή, ήταν εκεί.

«Ιδού η λίστα με τα ψέμματα του Τσίπρα»

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ για υποσχέσεις που έμειναν στο... ράφι

Για εγκληματικά λάθη, ομολογημένη απειρία και φτιασιδωμένη αφέλεια κατηγόρησε, χθες, η Νέα Δημοκρατία την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., καταθέτοντας παράλληλα τη λίστα των υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν.
«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο προστίθεται: «Πότε παριστάνοντας ξανά τον... αντιμνημονιακό και πότε ωραιοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που ο ίδιος έφερε ως αποτέλεσμα της δικής του δήθεν σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης, οδηγώντας, όπως ο ίδιος ομολογεί, τη χώρα στα άκρα, με κλειστές τράπεζες, με κατάρρευση της οικονομίας και προ του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται πίσω από εγκληματικά λάθη, ομολογημένη απειρία και φτιασιδωμένη αφέλεια. Και η αλήθεια προβάλλει αμείλικτη» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας παραθέτοντας παράλληλα στοιχεία, αριθμούς και γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ν.Δ. κατηγορεί -μεταξύ άλλων- την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. για τη σύναψη νέου, τριετούς Μνημονίου Τσίπρα - Καμμένου (το οποίο, πάντως, ψήφισε και η ίδια!), με 13 δισ. ευρώ (τουλάχιστον) νέα υφεσιακά μέτρα και 86 δισ. ευρώ νέα δανεικά για την αύξηση των φόρων, για την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ με μετάταξη των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών από τον «υπερμειωμένο» (6,5%) και «μειωμένο» (13%) στον «κανονικό» συντελεστή ΦΠΑ 23%, και την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά.

ΔΕΘ: Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Μεγάλη κινητοποίηση καταγράφεται αυτές τις ημέρες εντός της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης εν όψει της φετινής ΔΕΘ. Οχι μόνο εξαιτίας της πρώτης ανόδου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Εκθεσης (12 και 13 Σεπτεμβρίου), αλλά και λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εγκαινιάσει την Παρασκευή το βράδυ τη ΔΕΘ.
Μάλιστα, ακούγεται πολύ έντονα ότι στα εγκαίνια, εκτός από τον κ. Παυλόπουλο και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, θα είναι παρόντες τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και για την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα, στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη και η επιχείρηση «επανασυσπείρωση των παλιών στελεχών της καραμανλικής περιόδου», που για διάφορους λόγους έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά πράγματα. ΠροχΘές το απόγευμα έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Διοικούσας της Ν.Δ., παρουσία πρώην προέδρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης και πρώην συντονιστών και περιφερειαρχών της Γραμματείας Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας. «Τέρμα τα -ικοί, δηλαδή μητσοτακικοί και καραμανλικοί και σαμαρικοί, είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό της παράταξης» ήταν η ατάκα που ακούστηκε.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το «παρών» ήταν οι Ανδρέας Λεούδης, Λουκάς Ανανίκας, Σάκης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Τσάμης, Θέμης Καρτσιώτης, Γιώργος Τσαμασλής, Γιώργος Βακουφτσής, Απόστολος Χατζητόλιος, Λεωνίδας Τσολέκας, Δημήτρης Δαρνάκας, Κλεόβουλος Θεοτόκης και Μάγδα Καρακόλη.

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής,
Αλέξανδρος Διαμάντης

Ν. Οικονόμου

dimokratianews.gr