Αρχείο

28 Αυγούστου 2015

Με καραμανλικές ευλογίες υπουργός ο Ζώης - Στράβωσε κάτι με ΝΔ;

Ο πρόεδρος του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α. Χρήστος Ζώης ορίστηκε υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας. Όπως σημειώθηκε σε όλα τα ρεπορτάζ ήταν πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ είναι γνωστό ότι ο Λαρισαίος πολιτικός ανήκει στην καραμανλική πτέρυγα της παράταξης και ήταν μέλος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Έτσι, ο κ. Ζώης επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, έπειτα από την αποχώρησή...

του από τη ΝΔ λόγω της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου, την συμμετοχή του στην ίδρυση των ΑΝΕΛ, την αποχώρησή του εξαιτίας διαφωνιών με τον Πάνο Καμμένο, την ίδρυση του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α. και την συμμετοχή του στις περσινές ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό (Πολύδωρας, Ζώης, Ψωμιάδης, Νικολόπουλος).

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί δεν συμμετέχει στην εκλογική προσπάθεια της ΝΔ, μετά και τα ανοίγματα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κόλλησε η συμμετοχή του στα γαλάζια ψηφοδέλτια λόγω της λίστας και της αδυναμίας του προέδρου της ΝΔ να αλλάξει τη σύνθεσή τους σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου; Το πιθανότερο, αφού στην παρούσα φάση δεν μπορούν να βγουν από τις λίστες εκλεγμένοι βουλευτές και δεν υπάρχει σταυρός.