Αρχείο

16 Φεβρουαρίου 2015

Πραιτωριανός της πλατείας Συντάγματος; Όχι, ευχαριστώ

Για άλλη μία Κυριακή είδαμε τους πρώην αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος και των άλλων πλατειών της Ελλάδας να συγκεντρώνονται, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην κυβέρνηση. Εκείνοι, που τα τελευταία χρόνια σιώπησαν κι "έλαμψαν διά της απουσίας τους" από τους κοινωνικούς αγώνες, ξαφνικά αφυπνίστηκαν και στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια.
Για να μην παρεξηγηθούμε, είμαστε από εκείνους που θέλουν να...

επιτύχει η διαπραγμάτευση για να επιτύχει η Πατρίδα και να ευημερήσουν οι Έλληνες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ποιοι μας κυβερνούν και σε τι πιστεύουν και δεν περιμένουμε σπουδαία πράγματα.
Παράλληλα, αντιδρούμε συνειδητά στην προπαγανδιστική προσπάθεια δημιουργίας "συριζοφρουρών", καθώς η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή κι αυτή ουσιαστικά είναι η στήριξη του ελληνικού λαού στις διαπραγματεύσεις. Εκτός, αν θέλουμε να ακυρώσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και να επικρατούν οι "περισσότεροι των πλατειών" ή όσοι έχουν δυνατότερη φωνή.
Κανείς απ' όσους συμμετέχουν αυθόρμητα σ' αυτές τις κινητοποιήσεις ή τις προβάλλουν και τις στηρίζουν, δεν αναλογίζεται τι θα συμβεί όταν προκύψει ένα δίκαιο αίτημα μίας κοινωνικής ομάδας κι εκείνη αποφασίσει να κατέβει στο δρόμο κατά της κυβέρνησης. Θα βρεθούν απέναντί της οι "συριζοφρουροί"; Και τι νοοτροπία δημιουργίας-στρατολόγησης κυβερνητικών οπαδών είναι αυτή; Δηλαδή, μία άλλη κυβέρνηση θα φτιάξει τον δικό της πυρήνα υποστηρικτών; Τέτοια αντίληψη των δημοκρατικών θεσμών μόνο ο Ερντογάν έχει, που κατεβάζει στο δρόμο τους υποστηρικτές του για να συγκρούονται με τους αντιπολιτευόμενους.
Συνοψίζοντας, δεν παρασυρόμαστε από προσκλήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων, διότι είδαμε τι προκάλεσαν σε άλλες χώρες, καθώς και ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτές. Επίσης, δεν έχουμε καμία διάθεση να βρεθούμε στην πλατεία Συντάγματος για να ακούσουμε τον ύμνο του ΕΑΜ και τον λόγο του Άρη Βελουχιώτη, όπως κι έγινε χθες. Τέλος, έχουμε μάθει να διεκδικούμε από τις κυβερνήσεις και όχι να τις γλείφουμε.
"Συριζοφρουροί"; Δεν θα πάρουμε!