Αρχείο

10 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοακυρώνεται και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα

Την ώρα που η ΝΔ ψάχνει να βρει την αντιπολιτευτική τακτική της μπλεγμένη ανάμεσα σ' εκείνους που μιλούν για αριστερή παρένθεση και απλά κάθονται κι απολαμβάνουν την ήττα τους και σ' αυτούς που κάνουν στείρα κι ανούσια αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όπλα στην φαρέτρα της αντιπολιτευτικής τακτικής. Όπλα τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ δεν έχουν συνηθίσει την ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση.
Έτσι, με την ανακοίνωση του κυβερνητικού...

σχήματος παρατηρήσαμε κάτι που πέρασε στα ψιλά. Συγκεκριμένα, σε ευαίσθητους τομείς διακυβέρνησης που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφικές στην κοινωνία, τοποθετήθηκαν στελέχη που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό σωλήνα. Ειδικότερα, οι τομείς που συνδέονται με την εθνική άμυνα, την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια του πολίτη δεν στελεχώθηκαν με συριζαίους, αλλά με συνεργαζόμενους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό αποτελεί παραδοχή ιδεολογικής ήττας στους παραπάνω τομείς. Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνειδητοποιήσει ότι οι προκλητικές θέσεις του στους ευαίσθητους τομείς της άμυνας, της διπλωματίας και της ασφάλειας δεν συγκινούν τους Έλληνες και πολύ απλά δεν θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.
Ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει και μάλιστα για πρώτη φορά, θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι έχει το καλύτερο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου και όχι να αναγνωρίζει ουσιαστικά τις αδυναμίες του και να κρύβεται πίσω από υπουργούς που δεν προέρχονται από αυτό.
Τέτοιου είδους ζητήματα έπρεπε να αναδείξει προεκλογικά η ΝΔ. Αλλά ποιοι να το κάνουν αυτό; Οι διαχειριστές της εξουσίας και οι καριερίστες της πολιτικής;