Αρχείο

13 Ιανουαρίου 2015

Τα κόμματα της παράταξης που δεν συμμετέχουν στις εκλογές - Πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι τους;

Αρκετά είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί φορείς της ευρύτερης παράταξης, που δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ειδικότερα, ανακοινώσεις περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές έχουν εκδώσει ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (κόμμα αποστράτων), ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του οποίου προσχώρησαν στις ΡΙΖΕΣ πριν την προκήρυξη των εκλογών, το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο, η Νέα ΜΕΡΑ του Χρήστου Ζώη, καθώς και η ΠΑΤΡΙΔΑ του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επίσης, στις εκλογές δεν θα λάβουν...
μέρος οι ΡΙΖΕΣ του Βασίλη Καπερνάρου, η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό του Βύρωνα Πολύδωρα, η Εθνική Ελπίδα των βασιλοφρόνων και η πολιτική παράταξη συνεχιστών του Ιωάννη Καποδίστρια ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αντίθετα, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής του Νίκου Νικολόπουλου συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Σημειώνεται ότι απούσα από τις επικείμενες εκλογές θα είναι και η φιλελεύθερη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει τον κατήφορο για το Ποτάμι, όπως έκανε ο μέχρι πρότινος συνεργαζόμενος μαζί του, Θεόδωρος Σκυλακάκης με τη Δράση.
Αναλογιζόμενος κανείς ότι μερικά από τα παραπάνω κόμματα έχουν συμμετάσχει σε πολλές από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν λάβει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ψήφους, κερδισμένοι από τη μη συμμετοχή τους θα πρέπει να θεωρούνται η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΛΑΟΣ.