Αρχείο

5 Ιουνίου 2014

Tελικά δεν έχουν πάρει το μήνυμα

Εδώ και μέρες, και με αφορμή το αποτέλεσμα των τριπλών εκλογών και κυρίως των ευρωεκλογών, τα στελέχη της κυβέρνησης όπου στάθηκαν και όπου βρέθηκαν επαναλάμβαναν μονότονα ότι το πήραν το μήνυμα.
Οτι ήρθε ώρα να αλλάξουν πολιτική και κυρίως να αρχίσει η προσπάθεια να αρθούν οι αδικίες.
Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα για να διαπιστώσουμε ότι ή τελικά δεν πήραν...

το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες ή, αν το πήραν, το διάβασαν λάθος.
Αλλιώς δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε και να δικαιολογήσουμε ακόμη μία απόφαση-σοκ της κυβέρνησης που έρχεται και χτυπά (πάλι) τους συνταξιούχους, οι οποίοι βλέπουν το τσεκουρεμένο εισόδημά τους να λιγοστεύει διαρκώς.
Δεν μπορεί να υπόσχεσαι από το μπαλκόνι ότι δεν πρόκειται να πάρεις νέα μέτρα και την ίδια ώρα να αρπάζεις το τσεκούρι και... όποιον πάρει ο Χάρος.
Δεν μπορεί έτσι στα ξαφνικά να ανατρέπεις για άλλη μία φορά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, αφού πρώτα τους έπεισες να σε ψηφίσουν για να μην υπάρξει αστάθεια στον τόπο.
Το χειρότερο από όλα, φοβούμαστε, δεν είναι η πρόταση-απόφαση για οριζόντιες μειώσεις 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις, κάτι που στην πράξη για χιλιάδες συνταξιούχους θα σημαίνει απώλεια τουλάχιστον 10 ευρώ τον μήνα. Και μη βιαστούν κάποιοι να πουν απαξιωτικά «σιγά το ποσό», γιατί για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό ποσό.
Εως τώρα οι επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων στο ΕΤΕΑ έχουν υποστεί τέσσερις μειώσεις, με τις περικοπές να φτάνουν αθροιστικά περίπου το 40%!
Το χειρότερο από όλα είναι ότι, με αφορμή τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που πρέπει να εφαρμοστεί, ο χορός των περικοπών θα επεκταθεί πολύ σύντομα και στις κύριες συντάξεις.
Αυτό θα σημάνει έναν νέο κύκλο φτώχειας και δυστυχίας σε ηλικιωμένα άτομα που ήδη τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα.
Παράλληλα, όμως, θα σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο πλήρους αναξιοπιστίας της πολιτικής. Και αυτό είναι ακόμη χειρότερο για όσους διαβάζουν πίσω από τα ψιλά γράμματα και τις παρενέργειες των κυβερνητικών αποφάσεων.

dimokratianews.gr