Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Όταν ο Μάκης Βορίδης αμφισβητούσε Βουλή και Σύνταγμα [pic]

Νέα "καρφώματα" της Χ.Α στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Διαβάστε:

"Την περιφρόνησή του στο πολίτευμα διατρανώνει ο δελφίνος της ΝΔ και αρχισκευωρός κατά της Χρυσής Αυγής, Μάκης Βορίδης.

Σε άρθρο που υπογράφει ο ίδιος, αναφέρει: «Εσχάτως, η αναστάτωση που έχει δημιουργήσει το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας...

αποτελεί το σημείο αναφοράς κάθε κόμματος και πολιτικής ομάδας. Ο φόβος για τις λεγόμενες «ανώμαλες» εξελίξεις είναι διάχυτος και το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» σε συνδυασμό με τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες φροντίζουν να τον καλλιεργούν (...).

Αυτά που έγιναν δεν αποτελούν και καμμιά ιδιαίτερα πρωτότυπη πρακτική, αντιθέτως θα έλεγα, είναι ο κανόνας της συνταγματικής πράξης στον τόπο μας. Το σημαντικό σ' όλη αυτή την ιστορία όμως, δεν είναι οι παρατυπίες που έγιναν, είναι ότι ο δεξιός κόσμος φαίνεται ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κοινοβουλευτισμός αποτελεί εγγύηση, ότι το Σύνταγμα θα μας σώσει, ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει τη λύση».

Μάκης Βορίδης, Περιοδικό Νέα Τάση, Μάιος 1985

Θα επέμβουν οι γνωστοί τρεις και η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου για αυτήν την ευθεία αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, των εκλογών και του Κοινοβουλευτισμού από τον σημερινό Υπουργό Υγείας και τέως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας;"
spirospero.gr