Αρχείο

6 Ιουνίου 2014

Έφυγε ο Θεόδωρος Καραμπέτσος

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου έφυγε ένας μεγάλος αγωνιστής του Εθνικού μας Κινήματος, ο Θεόδωρος Καραμπέτσος, στενός συνεργάτης του Σπύρου Σταθόπουλου στους κοινούς Αγώνες σε Ελλάδα και Ιταλία.
Ο Θεόδωρος Καραμπέτσος γεννήθηκε στο...

Αγρίνιο (Ν. Αβώρανη) το 1939. Η δεκαετία του εξήντα, με τις πολιτικές ανακατατάξεις και συγκρούσεις τον βρήκε φοιτητή στην τρικυμιώδη Ιταλία. Δίνεται με πάθος στον Εθνικιστικό αγώνα και είναι ένας από τους βασικούς ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών και νέων Επιστημόνων Δυτικής Ευρώπης. Σπουδάζει Κτηνιατρική, ενώ παράλληλα φοιτά σε δημοσιογραφική σχολή. Είναι αρχισυντάκτης του μαχητικού εντύπου «Αναγέννησις» που κυκλοφορεί στον Εθνικιστικό κόσμο στην Ιταλία. Γράφει στα ιταλικά έντυπα «Σπέκιο» και «Γκατζέττα» και στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα «ΟΜΑΔΑ». Γυρίζοντας στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την Σύνταξη της Εθνικιστικής Επιθεωρήσεως «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» που μάχεται στο πλευρό της Εθνικής Παρατάξεως. Για τα χρονογραφήματά του στην ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Εκτίει φυλάκιση σαράντα ημερών υπηρετώντας στο Β’ Σώμα Στρατού τα έτη 1977 και 1978 χαρακτηρίζεται «σταγονίδιο» κατά την Αβερώφειο τότε ονομασία των Εθνικιστών. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1981 είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΕΜΕ ενώ την ίδια περίοδο εκδίδει τον «Μεταρρυθμιστή» όργανο του κινήματος των Μεταρρυθμιστών. Από το 1983 αρθρογραφούσε στον «Συναγερμό» και στην «Νέα Θέση» του ΕΝΕΚ στην συνέχεια στην «Χρυσή Αυγή» και τελευταία στον «Ελεύθερο Κόσμο». Στήριζε κάθε Εθνική προσπάθεια και το 1985 είχε κατέβει στις Ευρωπαϊκές εκλογές με το ΕΝΕΚ και στην συνέχεια συμμετείχε στην εκλογική προσπάθεια της «Χρυσής Αυγής». Με σεβασμό όλοι εμείς οι νεότεροι Έλληνες Εθνικιστές θα θυμόμαστε τον Θεόδωρο Καραμπέτσο και τα όσα διδαχτήκαμε από αυτόν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

axisradio.gr

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε επιπλέον αναφορές στη ζωή και τους πολιτικούς αγώνες του Θεόδωρου Καραμπέτσου:

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/14252--------qq---.html

http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9101.html

http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8480.html?spref=fb