Αρχείο

11 Ιουνίου 2014

"ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Ο Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ τα χωνει στον ΣΑΜΑΡΑ και τον θεωρει ομηρο και υποτακτικο!!!!

Για άλλη μία φόρα το παλαιοκομματικό κράτος της Ελλάδας εξασφάλισε την ομηρία της Κυβέρνησης. Με μία οριακή πλειοψηφία ο κ.Σαμαράς τη νύχτα πριν την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος κλήθηκε να σχηματίσει τη....
Νέα Κυβέρνηση της χώρας με την έγκριση του κ.Βενιζέλου. Το σκοτάδι της νύχτας ήταν ο...

καλύτερος σύμμαχος αυτών που παραμόνευαν να αποσπάσουν από τον Πρωθυπουργό, στο τραπέζι των ανταλλαγών, τα Υπουργεία που θέλουν να ελέγχουν.
Οικονομία, άμυνα και ανάπτυξη αποτέλεσαν σκληρά πεδία μαχών και εκβιασμών. Για κάποιους ήρθε επιτέλους η χρυσή ευκαιρία για τον έλεγχο των οικονομικών της χώρας. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών δεν θα μπορούσε να είναι μόνο προσωπική επιλογή του κ.Σαμαρά και έτσι κατεβλήθει η μέγιστη προσπάθεια για να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και κοινής συναλλαγής. Στην άμυνα η στρατιωτική διπλωματία εξακολουθεί να έχει δύναμη και να φοβίζει, ενώ στην ανάπτυξη τα δις ευρώ της Ευρώπης περιμένουν για να εισέρθουν στη χώρα. Ποιοι όμως θα τα λάβουν, πως και ποιος θα τα μοιράσει, θα καθορίσει και τη Νέα Ελλάδα, που μάλλον θα είναι η Παλαιά Ελλάδα με τα ίδια πρόσωπα. Τα ευρωπαϊκά κουστούμια έχουν μεγάλες τσέπες και δύσκολα θα αναδειχθεί το νέο που θα σώσει τη χώρα. Η ανάπτυξη δεν έπρεπε λοιπόν να χαθεί με τίποτα και η νύχτα ήταν μακριά μέχρι τον τελικό νικητή. Τόσο μακριά ώστε να αναγκαστεί το Μαξίμου να ενδώσει τελικά στις σειρήνες της εξουσίας.
Επειδή όμως της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, το πρωί είχαν τελειώσει όλα, χωρίς τίποτε να αποφασιστεί στο φως. Η κυβέρνηση είναι υπό περιορισμό από το εξωτερικό και υπό προθεσμία από το εσωτερικό της χώρας. Η Νέα Ελλάδα παρουσιάζεται "όμηρη" στα ίδια παλαιά πολιτικά πρόσωπα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Καμία φώτιση στα πολιτικά μυαλά του τόπου!
Βασίλης Κορκίδης
9/6/14

fonaklas.blogspot.gr