Αρχείο

4 Ιουνίου 2014

Το μυστηριώδες τηλεφώνημα Σαμαρά

Ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα δέχθηκε ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής του Ιδρύματος Καραμανλή. Ηταν από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος τον πληροφορούσε ότι είναι πολύ πιθανόν να μην παραστεί στο δείπνο που παραθέτει το Ιδρυμα προς τιμήν του ελληνοαμερικανού ναυάρχου του ΝΑΤΟ Τζ. Σταυρίδη λόγω υποχρεώσεων. Δεν είπε λέξη για τις υποχρεώσεις αυτές που τον αναγκάσαν να αναβάλει αυτό το δείπνο, στο οποίο θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός...

κ. Κ. Καραμανλής. Επειδή οι ημέρες είναι «πονηρές» λόγω ανασχηματισμού, σας μεταφέρω αυτό το τηλεφώνημα. Πάντως ο κ. Σαμαράς είπε ότι στο δείπνο θα στείλει τη σύζυγό του Γεωργία.

nnn

Σας πληροφορώ ότι όσοι συνάντησαν τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά στην έκθεση «Ποσειδώνια» είδαν έναν άλλον άνθρωπο. Προσήλθε χαρούμενος, κεφάτος, ξέγνοιαστος, σαν να μην υπήρξε άσχημο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, σαν να μην τον απασχολούσε ο ανασχηματισμός, και άρχισε να χαιρετά τους πάντες, όποιον έβρισκε μπροστά του. Αφήστε που ορισμένους τους γνώριζε με τα μικρά τους ονόματα. Αλλά οι εκπλήξεις ενός διαφορετικού  Σαμαρά δεν σταμάτησαν εδώ. Με τους Ρώσους μίλησε ρωσικά, τους Κινέζους τους χαιρέτησε στα κινέζικα, με τους Ιταλούς συνομίλησε σε άψογα ιταλικά, τους Γάλλους τους χαιρέτησε στα γαλλικά. Και έκανε και την ομιλία του στα αγγλικά. Και ξέρετε πού οφείλεται όλη αυτή η χαρά του Πρωθυπουργού; Ολους στα «Ποσειδώνια» τους έβλεπε ως μελλοντικούς επενδυτές. Εμειναν όλοι έκπληκτοι, σας λέω.

nnn

Αλλά να 'ταν μονάχα αυτό; Φωτογραφήθηκε με τις λιμενοφυλακίνες από το γραφείο του υπουργού κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη και, όταν ο υπουργός θέλησε να φωτογραφηθούν όλοι μαζί, ο Πρωθυπουργός τον απέτρεψε λέγοντάς του να μείνει μακριά από τα κορίτσια για να μη... χαλάσει η φωτογραφία. Αργότερα όμως τον κάλεσε κοντά του, αφού προηγουμένως κατάφερε να παγώσει το αίμα του υπουργού - παραμονές ανασχηματισμού τέτοια λόγια ούτε για αστεία δεν λέγονται. Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Ο Πρωθυπουργός, ως γνωστόν, δεν πίνει οινοπνευματώδη. Ενα πράσινο τσάι και τίποτα άλλο, άντε και κανέναν χυμό. Στα «Ποσειδώνια» όμως ήπιε... ούζο. Του το κέρασαν σε ένα περίπτερο από τη Μυτιλήνη. Οταν λέμε «ήπιε ούζο», μην πάει το μυαλό σας ότι κατέβασε το ποτήρι «άσπρο πάτο». Εβρεξε λιγάκι τα χείλη του και το άφησε.

ΒΗΜΑτοδότης
tovima.gr