Αρχείο

9 Ιουνίου 2014

Οι συναντήσεις Σαμαρά με Καραμανλή και Ντόρα και η ενότητα της Κεντροδεξιάς

Έχει πολύ πλάκα αυτό που γίνεται με την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ντόρα Μπακογιάννη και την «ραδιοαρβύλα» που έχει βγει ότι μπορεί να γίνει και τσαρίνα της οικονομίας. Από την αρχή γράψαμε στο antinews ότι ο σκοπός της συνάντησης, έπειτα από δύο χρόνια, ήταν η θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ την οποία η αγαπημένη μας Ντόρα καίγεται να...

πιάσει. Ο Σαμαράς, ως όφειλε, δεν της απάντησε, και η ζωή συνεχίζεται.
Αλλά πέρα από την πλάκα και τους συμβολισμούς που έχει μια τέτοια συνάντηση η οποία έβαλε φωτιά στα δημοσιογραφικά κι όχι μόνο γραφεία, άλλη είναι η ουσία της υπόθεσης. Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την κόρη του Μητσοτάκη θα μπορούσε άνετα να συνδυαστεί με το δείπνο του πρωθυπουργού με όλη την οικογένεια Καραμανλή και βεβαίως με τον πρώην πρωθυπουργό. Αν και το δείπνο ήταν γνωστό ότι θα γίνει ενώ το ραντεβού με την Ντόρα ξάφνιασε, θα μπορούσε να σημαίνουν αυτές οι κινήσεις μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός για την επανένωση της κεντροδεξιάς.
Για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα είναι απαλλαγμένη από το παρελθόν και που θα χαράξει μια νέα πορεία για το μέλλον, συνυφασμένη με την πορεία της χώρας.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Σαμαράς εδώ και μια πενταετία είναι κυρίαρχος στη ΝΔ. Άλλωστε αυτός έβγαλε το κόμμα από την αφάνεια και τη διάλυση και το έκανε ξανά κυβέρνηση, και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.
Κανείς επίσης δεν αμφισβητεί ότι έχουν ρόλο, λόγο, δύναμη και επιρροή και ο Κ. Καραμανλής και η Ντ. Μπακογιάννη, με τη δεύτερη ασφαλώς να έχει ελάχιστα από τα παραπάνω. Όμως, σε μια νέα προσπάθεια, σε ένα προσκλητήριο της κεντροδεξιάς κανείς δεν περισσεύει. Ακόμη κι αν πρέπει οι σχέσεις να είναι στα όρια αναγκαστικής ανοχής, όπως συμβαίνει με τον πρωθυπουργό και την Ντόρα.
Όλοι έχουν καταλάβει στη Νέα Δημοκρατία ότι ο μεγάλος εχθρός δεν είναι ο εαυτός τους, αλλά αυτή η ιδιότυπη αριστερή «συμμαχία» που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο αυτό το παιχνίδι που παίζουν στην κεντροαριστερά για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα παίξει το ρόλο του «αντιπάλου δέους» στην κεντροδεξιά.
Έχουμε γράψει πρόσφατα ότι κάποια βασικά στελέχη του Πασοκιστάν, μαζί με δήθεν εκσυγχρονιστές της Αριστεράς, υφαίνουν ένα σενάριο συμμαχίας κομμάτων όπως η Ελιά, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με στόχο την κατάληψη της εξουσίας για πολλά χρόνια, όπως έκανε και ο Σημίτης.
Τα ραντεβού λοιπόν και τα δείπνα στην κεντροδεξιά καλώς γίνονται, όσο στο αντίπαλο στρατόπεδο παίζονται μεγάλα παιχνίδια. Αρκεί όσοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό να έχουν γνώση της θέσεώς τους και να συμβάλουν στην αναγέννηση της κεντροδεξιάς, φιλελεύθερης παράταξης. Πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτός θα τραβήξει το κάρο της νέας προσπάθειας. Το ακούει αυτό η Ντόρα ή να το φωνάξουμε πιο δυνατά;
Δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε με τον κ. Καραμανλή και με την Ντόρα, παραμονές ανασχηματισμού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στη μάχη ο στρατός πάει με όλες του τις δυνάμεις. Με τακτικό στρατό και με εφεδρείες, με ό,τι διαθέτει προκειμένου να νικήσει. Και ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος διότι ξέρει να παίζει καλά την τακτική του πολέμου.
Ας αφήσει λοιπόν η Ντόρα την υπονόμευση και τις μυστικές κουβεντούλες με επιχειρηματίες και πολιτικούς και ας αφοσιωθεί στην αναγέννηση της παράταξης. Κι αν υπάρχει θέση γι’ αυτήν θα της δοθεί όταν έρθει η ώρα.
Κι ας αφήσουν και οι δήθεν Καραμανλικοί τα παιχνιδάκια, τα τουιταρίσματα και τις διαρροές που κάνουν κατά καιρούς. Ό,τι έχει να πει ο Σαμαράς το λέει απευθείας με τον Καραμανλή, δεν χρειάζεται μεσολαβητές.

antinews.gr