Αρχείο

11 Ιουνίου 2014

Ο Μητσοτάκης παρέμεινε, η Ντόρα αγνοείται…

Η συνεργασία του με τους εκπροσώπους των δανειστών ικανοποιεί το Μαξίμου - Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν πράγματι υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό

Καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά των ανασχηματισμό, και έτσι ο Κυριάκος...

Μητσοτάκης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται από κοινού με την Τρόικα και την Task Force. Αν και ο κ. Μητσοτάκης τις τελευταίες ημέρες φημολογούταν ότι θα μετακινηθεί, είτε στο υπουργείο Ανάπτυξης, είτε στο Υγείας, είτε, ακόμα, και στο Οικονομικών, μια σειρά από «καραμπόλες» τον διατήρησαν στο αρχικό πόστο του.

Η συνεργασία του με τους εκπροσώπους των δανειστών ικανοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι οι στόχοι του υπουργείου - αναφορικά με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων - επιτυγχάνονται με μικρές χρονικές αποκλίσεις.

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απορίες για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση και πώς ο ρόλος αυτός θα επηρέαζε την τύχη του αδελφού της. Παρά τις έντονες φήμες ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κατέληγε ο αδύναμος κρίκος μιας συμφωνίας Σαμαρά - Μπακογιάννη, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υπενθύμιζαν την καλή συνεργασία του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη και συνέστηναν να αποφεύγονται τα βιαστικά συμπεράσματα. Πράγματι, μετά από μερικές ώρες ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν πράγματι υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού με την πρώην υπουργό.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Χριστοφιλοπούλου βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικούσε το υπουργείο Παιδείας, εφ’ όσον είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Πριν αναλάβει το υπουργείο ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, το επικρατέστερο όνομα να ηγηθεί το Παιδείας ήταν αυτό της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, η οποία έχει προηγούμενη εμπειρία σε αυτό. Τελικά μετά σειρά διαδοχικών μετακινήσεων στο σχεδιασμό, η «μπίλια» για την κυρία Χριστοφιλοπούλου έκατσε στην προηγούμενη θέση της.

protothema.gr