Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Ο Τέως, ο Κ. Τασούλας και ο …«Βαγγέλης»!

Έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του ο τέως βασιλιάς  Κωνσταντίνος και μια από αυτές ήταν και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του προεδρικού ζεύγους του Αζερμπαϊτζάν στην Πνύκα.

Σε πηγαδάκι που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα όπως αναφέρει ο « Bηματοδότης» ο υπουργός έδειξε στον τέως ένα...

ρολόι τσέπης αντίκα.

Ο κ. Τασούλας  το έχει καμάρι καθώς το κληρονόμησε από τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ.

Έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να το δείξει και στον Κωνσταντίνο. Ο οποίος αποκρίθηκε προς τον υπουργό; «Ξέρεις το 1958, όταν ήμουν 18 χρόνων, ο Βαγγέλης με είχε προσκαλέσει να παραστώ στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Κυπριακό και πήγα».

 «Βαγγέλης, ποιος Βαγγέλης;» σκέφτηκε προς στιγμήν ο κ. Τασούλας έως ότου καταλάβει ότι γινόταν λόγος για τον ευπατρίδη πολιτικό Ευάγγελο Αβέρωφ. Άλλωστε ποιος αλήθεια τολμούσε από τη γενιά του κ. Τασούλα να προσφωνήσει τον Αβέρωφ… «Βαγγέλη»;

Ο τέως βέβαια δεν έμεινε μόνο σε αυτή την αποκάλυψη καθώς είπε ακόμη ότι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση, ήταν καθηγητής του στο μάθημα της ελληνικής φιλοσοφίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τασούλας επιδεικνύει αντικείμενα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Προ μηνών στη Βουλή κυκλοφορούσε  με ένα «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο με το οποίο διεξήχθη η εκλογή ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985, η ο οποία έχει αμφισβητηθεί τόσο όσο καμία άλλα εκλογή. Όπως αποκάλυψε στους πολιτικές συντάκτες και αυτό άνηκε στον Ευάγγελο Αβέρωφ.

paraskhnio.gr