Αρχείο

11 Ιουνίου 2014

Γιατί ο Σαμαράς καρατόμησε Γεωργιάδη, Αρβανιτόπουλο και Μιχελάκη

Ακόμη και στενούς του συνεργάτες άφησε εκτός κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς σε μια ύστατη προσπάθεια να κάνει restart στην κυβέρνηση.
Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι οποίοι ήταν στον πρωινό καφέ όταν ανέλαβε ο κ. Σαμαράς τα ηνία της Ν.Δ.
Τη νύφη πλήρωσε και ο...

Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε ακούσει πολύ καλά λόγια από τον πρωθυπουργό.
Ας δούμε τι χρεώνονται οι τρεις πρώην πλέον υπουργοί.
Στον Γιάννη Μιχελάκη επιρρίπτονται ευθύνες για τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει κατά του  Γιάννη Σγουρό.
Το αποτέλεσμα όπως υποστηρίζουν ήταν να χαθεί μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων και ο κ. Σγουρός να ηττηθεί στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αυτή της Αττικής που ψηφίζει ο μισός πληθυσμός της χώρας.
«Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα εάν ο περιφερειάρχης Αττικής προερχόταν από τον κυβερνητικό συνασπισμό και αλλιώς θα είναι τώρα που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε κυβερνητικά στελέχη.
Όσοι γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες στο Μαξίμου, γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήταν άριστες.
Τα δεδομένα όμως άλλαξαν άρδην με τη στρατηγική που ακολούθησε ο κ. Αρβανιτόπουλος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
Τα λάθη του ήταν τόσο μεγάλα και οφθαλμοφανή, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια έμειναν κλειστά για αρκετούς μήνες, κάτι που οδήγησε τους φοιτητές και τους γονείς τους σε απόγνωση, αφού τα έξοδα που έκαναν ήταν μεγάλα  ενώ δεν γίνονταν μαθήματα.
Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήταν η απόφασή του να στηρίξει στον Πειραιά την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη και να πάει κόντρα στην ανεπίσημη κομματική γραμμή που ήταν υπέρ του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Παρά το γεγονός ότι δεν του έγιναν συστάσεις, το κλίμα για τον υπουργό έγινε βαρύ και έτσι με την πρώτη ευκαιρία καρατομήθηκε από την κυβέρνηση
Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον οποίο τηλεφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση που προτάθηκε στον κ. Γεωργιάδη ήταν αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου την οποία αρνήθηκε.
Όσον αφορά στα αίτια της απομάκρυνσής του, λέγεται ότι έχουν σχέση με τη σύγκρουση του με τους γιατρούς με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική κοινωνική ομάδα να μη στηρίξει τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

exedra.gr