Αρχείο

18 Ιουνίου 2014

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ξεσπαθώνει υπέρ των καθαριστριών

Επανέρχεται στη θέση του γιά μη απόλυση των καθαριστριών ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»ο άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού, μιλά για μύθο περί υπερβολικών αμοιβών των καθαριστριών διευκρινίζει πως μόνο 12 καθαρίστριες έπαιρναν 2.500 ευρώ το μηνα κι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθαριστριών...

που διαδηλώνουν «ούτε στον ύπνο τους δεν είδαν τέτοια χρήματα στα χέρια τους». Μάλιστα τονίζει πως ο βασικός μισθός τους γιά τετράωρη απασχόληση «χωρίς εισφορές και κρατήσεις…αυτά με τα οποία έπρεπε να ζουν, είναι από 300 εως 750 ευρώ το μήνα διότι υπάρχουν πολλές με μεγάλη προϋπηρεσία»  καθώς οι περισσότερες όπως λέει είναι μεταξύ 45 και 60 ετών.

Μάλιστα θεωρεί απαράδεκτο να συγκρίνεται το μισθολογικός κόστος εργαζόμενων με προϋπηρεσία και παιδιά με το μισθολογικό κόστος των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας εργαζόμενων. Συγκεκριμένα αναφέρει το εξής παράδειγμα: «το κόστος καθαρισμού με εργαζόμενες υπαλλήλους με 15ετή προϋπηρεσία, με τις υπαλλήλους των εταιρειών καθαρισμού με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία».

Η πρότασή του για τη λύση του ζητήματος επικεντρώνεται σε 2 σημεία. «Πρώτον να ξαναπάνε άμεσα στις δουλειές τους αυτές οι γυναίκες. Δεύτερον, αφού έχουμε αποφασίσει οτι δεν θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους καθαρίστριες θέλουμε αυτό το έργο να το κάνουν ιδιώτες, να δημιουργήσουμε 397 προσωποπαγείς θέσεις (όσες και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών) γι’αυτές και  με τη συνταξιοδότηση της καθεμιάς να καταργείται η θέση».

Τέλος αν κι αναγνωρίζει πως δεν μπορούν να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και να επιδοτηθούν όλες οι επιχειρήσεις, τονίζει οτι«το βασικό ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση όλης της οικονομίας, η εισροή ξένων επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Κρανιδιώτης έχει τοποθετηθεί και παλιότερα κατά της απόλυσης των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

paraskhnio.gr