Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τον διορισμό της κόρης της Μ. Χρυσοβελώνη στο γραφείο του Π. Καμμένου

Η υπόθεση της κόρης της βουλευτίνας των ΑΝ.ΕΛ.,που βρέθηκε να εργάζεται στο γραφείο του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου μπορεί να θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος αλλά αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί και η ίδια η κ. Χρυσοβελώνη με σειρά ερωτήσεων της και γενικότερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου συνηθίζει να μην αφήνει «καρφίτσα» να πέσει...

κάτω για τα άλλα κόμματα, να εμμένει «και στο νόμιμο και στο ηθικό», καθώς και να ευαγγελίζεται την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους την ώρα που η περίπτωση με την κόρη της κ. Χρυσοβελώνη «πληγώνει» τους χιλιάδες ανέργους της χώρας αφού τους κάνει  να πιστεύουν πως έχει δίκιο η Ζέττα Μακρή όταν λέει πως  «υπάρχουν πολλά παιδιά με προσόντα αλλά όχι με γονείς πολιτικούς». «Εγώ έχω παιδιά και ανίψια και δεν τα έβαλα ούτε δια της παρακάμψεως» συμπλήρωσε μάλιστα η κ. Μακρή θέλοντας να ενισχύσει το επιχείρημα της και το αίσθημα αδικίας στους πολίτες κατα τις δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA οπου θύμισε ακόμα πως το κόμμα του κ. Καμμένου κουνά σε όλους τους άλλους το δάκτυλο.

Η απάντηση-επιβεβαιώση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη «δείχνει» ώς «υπευθύνο» του διορισμού τον Π.Καμμένο

Στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό με την κ. Μακρή μίλησε και η κ. Χρυσοβελώνη που στην απάντηση της «έδειξε» ως μοναδικό «υπεύθυνο» για την επιλογή της κόρης της τον Πάνο Καμμένο, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά « ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε να οργανώσει τα γραφεία του κόμματος απο την αρχή, και βεβαίως το ίδιο έπραξε και στο δικό του προσωπικό γραφείο κατόπιν αυτού και επειδή την κόρη μου την γνωρίζει…είχε μια επικοινωνία μαζί της κατ΄ ιδίαν χωρίς βεβαίως εγώ να παρεμβληθώ και βεβαίως δεν θα μπορούσα να κάνω και κάτι τέτοιο, και της ζήτησε να στελεχώσει να πάει κοντά του στο δικό του το γραφείο, όχι στην Βουλή, στο κόμμα…δεν πρόκειται κατ΄ αρχήν για πολιτική τοποθέτηση, δεν πρόκειται για ρουσφέτι, πρόκειται για εργασία με κανονική απασχόληση», είπε η βουλευτίνα αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται για άμισθη θέση αλλά για έμμισθη εργασία. Κάτι άλλωστε που προκύπτει και απο την γραπτή της δήλωση όπου σημειώνει πώς η κόρη της  «έχει προβεί σε αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι για όσο διάστημα παραμείνει απασχολούμενη στο γραφείο του κ. Καμμένου δεν θα μπορεί να ασκεί επαγγελματικά την δικηγορία», και θυμίζει πως «τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα της κόρης μου, όπως και του καθενός μας, είναι δεδομένα» χωρίς όμως να απαντά και στο αν οι ίσες ευκαιρίες είναι επίσης δεδομένες, θέμα που έθεσε άλλωστε η κ. Μακρή λέγοντας πως  «υπάρχουν πολλά παιδιά με προσόντα αλλά όχι με γονείς πολιτικούς».

Και μπορεί βέβαια σε ανάλογες περιπτώσεις η συνηθισμένη, και σε ένα βαθμό δικαιολογημένη, απάντηση απο πολιτικούς «κατεστημένων» κομμάτων να ήταν πως οι πολιτικοί επιλέγουν συνεργάτες και με βάση τα προσόντα και με βάση το ποιόν εμπιστεύονται, μπορεί όμως αυτή να είναι και η απάντηση ενός «αντισυμβατικού» κόμματος που εμπιστεύτηκε ακόμα και την κληρωτίδα για το υψηλό αξίωμα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή θέλοντας να εμπεδώσει την αρχή των ίσων ευκαιριών;

Η «Συνάδελφος» η Ζέττα Μακρή και ο «γαλάζιος διορισμός»

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα εντός εισαγωγικών συνάδελφο την Ζέττα Μακρή η Μαρίνα Χρυσοβελώνη πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε πως η ίδια δεν κάνει «λαμογιές» και ζήτησε να απολογηθεί η κ. Μακρή γιατί όπως είπε έχει στα χέρια της ΦΕΚ με το οποίο η κ. Μακρή διόρισε κάτοχο απολυτηρίου Λυκείου χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο, χωρίς τα τυπικά προσόντα, όπως υποστήριξε, στο δικό της γραφείο.Με τηλεφωνική της παρέμβαση όμως η Ζέττα Μακρή υποστήριξε πως ο διορισμός έγινε με βάση όσα προβλέπει ο νόμος.H κόντρα πάντως δεν σταμάτησε εδώ αφού η Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή την οποία ανακοίνωσε και μέσω facebook δείχνοντας πως ο πολιτικός σεισμός που ξεκίνησε θα έχει πολλούς μετασεισμούς.

paraskhnio.gr