Αρχείο

6 Ιουνίου 2014

"Αναχαίτιση" Αβραμόπουλου σε Μητσοτάκη που ρωτά για "προνόμια" στρατιωτικών

Ένα έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης άναψε “φωτιές” και στο ΥΠΕΘΑ,όπως και σ΄ όλα τα υπουργεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τους συναδέλφους του υπουργούς να αναφέρουν ποια είναι τα “προνόμια” και οι “παροχές” που έχει το προσωπικό τους, ώστε να συνυπολογιστούν επί της ουσίας στο “μισθολογικό τους κόστος”!

Με απλά λόγια, την μεταφορά στρατιωτικών...

με υπηρεσιακά θα την θεωρήσουν “προνόμιο”.

Ο Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για το αίτημα Μητσοτάκη κι όπως λένε πληροφορίες του Onalert έχει συντάξει ήδη επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το νόημα της οποίας είναι ότι οι στρατιωτικοί αυτονόητα θα πρέπει να εξαιρεθούν απ΄ αυτή την “καταγραφή προνομίων”! Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχουν προνομία και παροχές, αλλά και επειδή η εργασία που παρέχουν έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Η “αναχαίτιση” Αβραμόπουλου θα δούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι.

Όμως το ανησυχητικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στην κυβέρνηση δεν φαίνεται ακόμη να έχουν καταλάβει ότι ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αντέχει οποιαδήποτε άλλη περικοπή και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται όπως ο δημόσιος τομέας. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό ή συμβαίνει κάτι άλλο;

onalert.gr