Αρχείο

7 Ιουνίου 2014

Ν. Νικολόπουλος: "Πρέπει η πατριωτική αντιμνημονιακή λαϊκή κεντροδεξιά να εκφρασθεί πολιτικά ενιαία"

«Οι Ευρωεκλογές πρόσφεραν την ευκαιρία και την βάση της θρυλούμενης εδώ και καιρό επερχόμενη πολιτικής αναδιάρθρωσης. Θα ακολουθήσουν σύντομα διεργασίες, αναδιατάξεις, συμμαχίες και στο τέλος, η επανίδρυση της μεγάλης πατριωτικής λαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης. Η Πατρίδα πρέπει να αποκτήσει το συντομότερο μία Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ώστε να συμμετάσχει στις ραγδαίες μεταβολές, που θα συντελεσθούν...

στην Ε.Ε. για να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της. Για αυτό πρέπει η αντιμνημονιακή παράταξη και αυτή να συγκεκριμενοποιήσει στόχους, σχέδια και συμμαχίες πρωταγωνιστώντας ενεργά στην διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού οράματος και οικοδομήματος. Χωρίς την αλλοίωση του Χριστιανικού, Κοινωνικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα της Ευρώπης. Με ταυτότητα και σύνορα έχοντας συμφωνήσει στις με «ανθρώπινο πρόσωπο» προϋποθέσεις υπέρβασης της κρίσης».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» -των Μάκη Κουρή και Σωτήρη Ξενάκη, καθώς και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της ελληνικής περιφέρειας.
Επίσης κατεγράφησαν από τις κάμερες του KONTRA CHANNEL,  σημαντικές ειδήσεις  και έγιναν σχόλια και αναλύσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες

Στο τηλεοπτικό πάνελ ήταν προσκεκλημένοι οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί Ν.Νικολόπουλος και Γ. Ορφανός καθώς και το μέλος του Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ…..

«Τώρα με ποιους και για πού»

«Oι Χριστιανοδημοκράτες δεν δημιουργήθηκαν με αυτοσκοπό να κυριαρχήσουν πολιτικά και εκλογικά, αλλά για να ενώσουν, τις κεντροδεξιές αντιμνημονιακές δυνάμεις, προκειμένου να ανατρέψουμε το «προσκυνημένο σάπιο» καθεστώς και να φέρουμε την ποθούμενη αλλαγή πολιτικής”.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας στο ερώτημα «τώρα με ποιους και για πού» είπε : «Σε αυτή την διαδικασία αλλαγής θα συνεχίσουμε να μετέχουμε ως «καταλύτες». Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Πατρίδα και τον Λαό. Ανασυγκροτούμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας σε δήμους, νομούς και επαγγελματικές τάξεις συντονιστικές επιτροπές.

Στο ερώτημα εάν θα απαντήσει θετικά στην «πρόσκληση» Σαμαρά για επιστροφή στην ΝΔ είπε:
«Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις μνημονιακές σειρήνες, αρνούμενοι Υπουργεία, «λύτρα και γαλόνια»….. όσοι πραγματικά αγαπούμε περισσότερο απ’ όλα την πατρίδα, την οικογένεια και τη ζωή; Με τον αγώνα μας είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να πάρουμε πίσω την Πατρίδα και την ζωή μας. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε ώστε να ξεφύγουμε από την μέγγενη της σφιχτής λιτότητας και της ύφεσης. Και αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον οι αντιμνημονιακές δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις δεν κάνουν όσα κορόιδεψαν και όσα κατήγγειλαν. Να μην μπουν σε παζάρια και συμβιβασμούς με τους ξένους και ντόπιους δυνάστες δανειστές τοκογλύφους. Ο λαός ξεκάθαρα έδειξε πως επιθυμεί διόρθωση πορείας.

Δεν επιθυμούμε να κυβερνάται η ζωή μας από τους τοκογλύφους, τους τραπεζίτες και τους κάθε μορφής ολιγάρχες και κλεπτοκράτες, από τους βαστάζους στο  Βερολίνο και στις Βρυξέλλες.
Για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς πέρα από τις διαφορές μας με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορεί να υπάρχουν και σημεία σύγκλισης, αρκεί να υπάρχει εθνικό  σχέδιο και αποφασιστικότητα να το διαπραγματευτούμε αυτό, με τους ξένους δανειστές και τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Πρέπει η πατριωτική, αντιμνημονιακή, λαϊκή κεντροδεξιά να εκφρασθεί πολιτικά ενιαία.  Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί μια νέα εθνική συστράτευση όλων των διάσπαρτων δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Και για αυτό το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα ανταποκριθεί σε «καλέσματα», θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία και θα πρωταγωνιστήσει.

Υπό προϋποθέσεις, η αλλαγή ρότας στην οικονομική και πολιτική ζωή, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον άνθρωπο της αγοράς και την κινητήρια δύναμη της οικονομίας, που είναι το εργατοϋπαλληλικό της δυναμικό, γιατί πάνω από όλα η κουρασμένη και απογοητευμένη και φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία χρειάζεται οξυγόνο, αλλαγή πολιτικής και σίγουρα μία άλλη κυβέρνηση -ίσως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας-  για να τα υλοποιήσει.

Οι αλλαγές είναι στην πόρτα μας. Η επιλογή είναι στο χέρι του καθένα Βουλευτή χωριστά  εάν θα συναινέσει με την ψήφο του, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας,  στη συνέχιση της σημερινής πορείας των καταστροφικών μνημονίων ή θα επιλέξει την ακύρωση της λιτότητας και της υποβάθμισης της ζωής μας.

«Η διευθέτηση του Χρέους δεν μπορεί να υπακούει στο «Γιάννη That’s all»

Επίσης απαντώντας για το ποια είναι η θέση για την διευθέτηση του χρέους ο Νίκος Νικολόπουλος και το ΧΡΙ.Κ.Α. δήλωσε:
«Μία μείωση στο κούρεμα κατά δέκα ή περισσότερες μονάδες, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, θα έδινε ρευστότητα στην οικονομία μας κατά τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό θα είχε ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για την ανάγκη της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας.
Εμείς πιστεύουμε στη διεκδίκηση της ρευστότητας που ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι.
Αυτήν την στιγμή θα μπορούσαν να πάρουν μπροστά οι κινητήρες της ελληνικής οικονομίας και να παραχθεί οικονομική μεγέθυνση και να πάρουμε το δρόμο της ανάπτυξης, αν είχαμε λύσει ή μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας ή καλύτερα την αύξηση της ρευστότητας.
Χωρίς ρευστότητα –άρα χωρίς επενδύσεις, αλλά και κατανάλωση– η ανάπτυξη θα παραμείνει για τη χώρα μας «όνειρο θερινής νυκτός» και «άσκηση επί χάρτου».

Τέλος, η αύξηση της ρευστότητας μπορεί να γίνει και με προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Και με την δημιουργία ισχυρής επενδυτικής τράπεζας προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξη, γιατί το ταμείο ανάπτυξης με την πολύ ισχνή ρευστότητα που έχει, δεν αρκεί για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη.

newsplus.gr