Αρχείο

5 Ιουνίου 2014

Γ. Κοντογιάννης: Ο Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει μια πολιτική «ανοικτών θυρών»

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και τέως υφυπουργός, Γιώργος Κοντογιάννης, μιλώντας στο CrashOnline για τις εξελίξεις που τρέχουν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, δήλωσε ότι «Πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που όριζε ως ζωτικό...

χώρο της παράταξης ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και να αγκαλιάσουμε όσους κινούνται από τη Δεξιά ως τα παρυφές της Αριστεράς«.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντογιάννη:

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε αυτό που όλοι βλέπαμε ή διαισθανόμασταν: Ότι επίκειται αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Είδαμε να εξαφανίζεται η δύναμη κομμάτων αλλά και να υπάρχει πολυδιάσπαση των ψηφοφόρων τους όχι μονό στον χώρο της Αριστεράς αλλά και στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Δεν είναι τυχαίο πως το ποσοστό των κομμάτων που έμειναν εκτός Ευρωβουλής φθάνει στο 18%.

Οι διαπιστώσεις αυτές σε συνδυασμό με το ότι σταδιακά το πολιτικό δυναμικό της χώρας πρέπει να προετοιμάζεται για το πώς θα διαχειριστεί την πορεία της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή, επιβάλει στις ηγεσίες των μεγαλύτερων κομμάτων να αναζητήσουν τρόπους για να συνενώσουν δυνάμεις στους χώρους που το καθένα εκπροσωπεί.

Η ΝΔ στην οποία ανήκω πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει μια πολιτική «ανοικτών θυρών». Πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που όριζε ως ζωτικό χώρο της παράταξης ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και να αγκαλιάσουμε όσους κινούνται από τη Δεξιά ως τα παρυφές της Αριστεράς. Αυτή η πολιτική θα διευρύνει την κοινωνική και πολιτική βάση της ΝΔ και ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, ξεπερνώντας τον σκόπελο της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Για να μπορέσει όμως να υλοποιηθεί μια τέτοια πολιτική θα πρέπει η Κυβέρνηση να δείξει στην πράξη ότι έχει συνειδητοποιήσει και έχει λάβει τα μηνύματα που έστειλε ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 25ης Μαΐου και να βρεθεί πιο κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας επιταχύνοντας το έργο της».

crashonline.gr