Αρχείο

4 Ιουνίου 2014

Κλειστό το Σύνταγμα για τη μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στη Βουλή

Στις 12 το μεσημέρι προσέρχονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός για τη σημερινή λήψη απόφασης στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Η μεταγωγή των τριών βουλευτών, που...

βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, θα γίνει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής έχουν τεθεί σε κινητοποίηση, ανάλογη εκείνης προ ημερών, όταν μεταφέρθηκαν από τις φυλακές για την ίδια διαδικασία οι Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας. Ο αρχηγός της Χ.Α. και οι άλλοι δύο εκ των ηγετικών στελεχών-βουλευτών είναι, ως γνωστόν, επίσης προφυλακισμένοι και η μεταφορά τους από τις φυλακές Κορυδαλλού θα γίνει σε συνθήκες ιδιαίτερης ασφαλείας.

Τα μέτρα (απαγόρευση εισόδου στο Κοινοβούλιο για επισκέπτες) αναμένεται, ωστόσο, να είναι σήμερα πιο αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη φορά, δεδομένου ότι ο κομματικός μηχανισμός της Χ.Α. έχει κινητοποιηθεί με στόχο τη διοργάνωση συγκέντρωσης μελών και οπαδών από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην «πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής» ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τη διασταύρωση Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ρεύμα ανόδου.

lykavitos.gr