Αρχείο

4 Ιουνίου 2014

Καμμένος:Όποιος θέλει να φύγει να σηκωθεί να φύγει τώρα

Με την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέει τις αποχωρήσεις των βουλευτών του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους βουλευτές του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο., που έγινε στη σκιά των αποχωρήσεων των Βασίλη Καπερνάρου και Μίκας Ιατρίδη, είπε:

"Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα".

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο για "αποστασία" και χαρακτήρισε "ενορχηστρωμένο και σχεδιασμένο" το γεγονός των αποχωρήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά της Μίκας Ιατρίδη κατά την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι δεν προσπάθησε να βοηθήσει το κόμμα και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές στην περιφέρειά της.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε επίσης, με έμφαση, ότι η θέση του κόμματος έναντι της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σαφής, και δεν πρόκειται να ψηφιστεί κανένας υποψήφιος, προκειμένου να προκληθούν εκλογές.

"Ισχύει η δήλωση του Τέρενς Κουίκ ότι εμείς δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη του 1995" σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίαση δύο βουλευτές φέρονται να εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, υποστηρίζοντας ότι ίσως θα ήταν σκοπιμότερο να αναμένει το κόμμα τα ονόματα των υποψηφίων, (αναφέρθηκε μάλιστα και το όνομα του Κώστα Καραμανλή ως πιθανού υποψηφίου) και να εξετάσει μετά τη στάση του κάτι που ο κ. Καμμένος απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι ο βασικός στόχος είναι να αλλάξει η κυβέρνηση μέσω της πρόκλησης εκλογών.

Επίσης, ειπώθηκε από βουλευτές ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να αναμένουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, κάτι που επίσης απέρριψε κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας: "Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός".

Νωρίτερα, πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, διάβασε ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με την οποία, οι βουλευτές των ΑνΕλ εξέφρασαν "την ομόφωνη στήριξη του αγώνα του κινήματος με βάση τις ιδρυτικές αρχές και το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το συνέδριο".

Παράλληλα, διατυπώνονται αιχμές για τα κίνητρα της πρόσφατης αποχώρησης των δύο βουλευτών, και εκφράστηκε ομόφωνα "η απορία για ποιον λόγο οι δύο συνάδελφοι που αποχώρησαν και μάλιστα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, να σπεύσουν να εκδηλώσουν αιφνιδιαστικά αυτή την απόφασή τους την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο Εθνικό Συμβούλιο» και τέλος γίνεται λόγος για ενδυνάμωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται".

enikos.gr