Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Γ. Ορφανός: Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης εισαγωγής προϊόντων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, είχε στο γραφείο του ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα, θέματα σχετικά με την κατασκευή και το αλουμίνιο.
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον", καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης του...

φαινομένου της παράνομης εισαγωγής προϊόντων, όπως είναι το αλουμίνιο», δήλωσε ο κ. Ορφανός και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της ανάληψης κοινών δράσεων.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Ελευθέριος Ταφρόγλου επισήμανε πως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που διαθέτει καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου, εκ των οποίων το 50% των μονάδων εδρεύει στην Μακεδονία και τη Θράκη. «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στις όμορες χώρες, λειτουργούν ως θυγατρικές εταιρίες», σημείωσε ο κ. Ταφρόγλου.

newsbomb.gr