Αρχείο

18 Ιουνίου 2014

Ποιοι παίζουν με το πρόσωπο του πρωθυπουργού;

Η σημειολογία παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Γι’ αυτό και κάποια σημεία οφείλουμε να τα παίρνουμε υπόψη μας, ειδικά όταν εμφανίζονται σε μέσα ενημέρωσης όπως το Βήμα του κ. Ψυχάρη.
Στο κυριακάτικο φύλλο, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο είναι αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε συνέντευξή του λέει «ξεχάστε τις εκλογές» κι ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές ώστε να μην πάει η χώρα σε πρόωρες κάλπες.
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν μια...

καλή «αβάντα» στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει το σχέδιό του για τη νέα κυβέρνηση.
Έτσι είναι αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Ψυχάρης αποφάσισε να παίξει το χαρτί της κυβέρνησης και του Σαμαρά.
Ανατρέχοντας όμως στις μέσα σελίδες διαβάζουμε το αποκλειστικό ρεπορτάζ για την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη μόλις έμαθε ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ:
«Ως το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να φύγει από την κυβέρνηση. Όταν αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι το έχει παρακάνει με τις μετωπικές συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας, τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί προβλήματα η συμπεριφορά του. «Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις και μαλακώνεις» του απάντησε ο Σαμαράς! Ησύχασε και ο υπουργός και διπλασίασε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος του ήρθε η κεραμίδα... Μέσα σε λίγα λεπτά ανακάλυψε ότι όχι μόνο φεύγει από το υπουργείο Υγείας, αλλά και ότι δεν βρέθηκε καμιά άλλη θέση στην κυβέρνηση για εκείνον. Βρέθηκε θέση για τον υφυπουργό του Αντ. Μπέζα, αλλά όχι για τον ίδιο. Μόλις συνήλθε από το σοκ, έστειλε δύο SMS. Ενα προς τον Πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά για τη συνεργασία τους. Και ένα προς τον Ευ. Βενιζέλο σε μια λογική «θα ‘ρθει και η σειρά σου»...
Ο Βενιζέλος του τηλεφώνησε αμέσως, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο ίδιος δεν έθεσε ζήτημα παραμονής του στην κυβέρνηση. Ο Σαμαράς του απάντησε αργότερα με SMS στο οποίο του έγραφε «θέλω να τα πούμε».
Η συνάντηση έγινε τρεις μέρες αργότερα, Πέμπτη μεσημέρι στο Μαξίμου… Η συνάντηση Σαμαρά - Γεωργιάδη δεν έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αλλά σε ένα σαλόνι δίπλα στο γραφείο του Λαζαρίδη. Εκεί που περίμενε ο Αδωνις είδε τον κ. Σαμαρά να μπαίνει φουριόζος με ένα νευρικό χαμόγελο στα χείλη. «Καλημέρα, κ. Πρόεδρε» του είπε ο πρώην υπουργός. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε» του απάντησε εκείνος και άρχισαν αμέσως τις αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες» του είπε ο Αδωνις. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ο,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα». «Εσύ με ρεζίλεψες» του απάντησε ο Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες». «Ετσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Επρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός.
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι βρήκαν σημείο επαφής και ο Αδωνις του έθεσε τρεις όρους προκειμένου να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
1.Να αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Σεπτέμβριο. Ο Πρωθυπουργός το δέχθηκε.
2.Τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα να τις κρατήσει ο Μάκης Βορίδης και να μη μεταβιβαστούν στον αναπληρωτή Λ. Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο Πρωθυπουργός τού το υποσχέθηκε.
3.Του ζήτησε επίσης να κάνει μια δήλωση στήριξής του.
«Μα, θα γίνουν Τούρκοι όλοι οι άλλοι που έδιωξα» του είπε ο Σαμαράς. «Τότε μείνε με τους Τούρκους και εγώ θα πάω για μπάνια» του απάντησε ο Γεωργιάδης. Τελικώς η δήλωση του Πρωθυπουργού με την οποία εκθείαζε το έργο του πρώην υπουργού του έγινε στην επόμενη μισή ώρα».
Δεν ξέρουμε αν το ρεπορτάζ ευσταθεί, αλλά για να έχει τέτοιες λεπτομέρειες κάποιος έκανε τις διαρροές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε αμέσως στο δημοσίευμά μας με το εξής twitt:

Όπως και να έχει την ίδια ημέρα που ο Σαμαράς ευνοεί την εφημερίδα δίνοντας βαρυσήμαντη συνέντευξη, η διεύθυνση της τον ρεζιλεύει με τέτοιο τρόπο. Διότι ακόμη κι αν δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ο τρόπος που παρουσιάζεται η σύγκρουση Αδωνι – Σαμαρά αφήνει έκθετο τον δεύτερο.
Και τι κάνει το Μαξίμου; Δεν ήξερε για το δημοσίευμα;
Αν πάλι δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και οι διάλογοι είναι «μαϊμού» γιατί δε βγαίνει κάποιος να τα διαψεύσει όλα; Η λαλίστατη κυρία Βούλτεψη που είναι; Οι τουιτεράδες του Μαξίμου που βρίσκονται; Έπεσαν σε θερινή ραστώνη;
Σε άλλες εποχές, όταν κυβερνούσε ο Εθνάρχης, ή ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τολμούσε κανείς να γράψει τέτοια πράγματα που θα τους εξέθεταν με τέτοιον τρόπο. Θα καρατομούνταν την ίδια στιγμή.
Τώρα κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Σημεία των καιρών ή σημάδια παρακμής;

antinews.gr