Αρχείο

2 Ιουνίου 2014

Αποχώρηση βόμβα από τους ΑΝ.ΕΛ Ξάνθης - Έφυγε από το κίνημα ο πρώτος πολιτευτής Χαρ. Ευστρατίου

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ κ. Πάνο Καμμένο με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το κίνημα κοινοποίησε στον Τύπο ο πρώτος πολιτευτής στην Ξάνθη, στις εκλογές του 2012, κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου.
Η επιστολή φέρει τίτλο "όσα δεν φτάνει η Αλεπού..." και σε αυτή επισημαίνονται αναλυτικά οι λόγοι της αποχώρησης, αλλά και πτυχές...

τις έως τώρα λειτουργίας του κινήματος τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα.
Αναλυτικά σε αυτή αναφέρονται:
"Όσα δεν φτάνει η Αλεπού…
Οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 πέρασαν στην ιστορία και ο καθένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αν μπορεί και θέλει, θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Ο χρόνος που επιλέγω να απευθυνθώ σε αυτούς που απεργάστηκαν και εφάρμοσαν “υπόγειες διαδρομές” για τους δικούς τους λογούς, που οι περισσότεροι είναι προφανείς, το μόνο που έτυχαν τελικά είναι να φωτίσουν τις διαλυτικές τάσεις και πρακτικές τους και αυτό άλλωστε φάνηκε με τον χειρότερο για τους ΑΝ.ΕΛ τρόπο …πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρεις.

Το «διαίρει και βασίλευε» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου, πόσο μάλλον στον έως τώρα βίο μου, δημόσιο και ιδιωτικό. Δεν είμαι εγώ αυτός που επέλεγα μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία για «πολιτικές ψυχοθεραπείες», δεν είμαι εγώ αυτός που άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στους άλλους, το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.

Η θέση μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ. Ήμουν καλός και αρεστός όταν «έκλεψα» τα χρήματα των παιδιών μου και τις οικογενείας μου, κάνοντάς τα αντίτιμο της προσπάθειας να κοινωνήσω τις άξιες και την προοπτική που δυστυχώς πίστεψα ότι πρέσβευαν οι ΑΝ. ΕΛ.;

Από ότι φαίνεται αυτά “παπαγάλισαν” για να μπορέσουν κάποια νεόκοπα «ονοματεπώνυμα» να επιπλεύσουν και στην πολιτική, όπως τόσα χρόνια εκμεταλλευτήκαν το σαθρό Αθηνοκεντρικό σύστημα παραγωγής πολιτικής είτε ως αργόμισθοι εκλεκτοί μιας φαύλης συνδιαλλαγής.

Οι ρεπόρτερ – μεγαλοδημοσιογράφοι και πολιτευτές των ΑΝ ΕΛ ξέρουν γιατί μιλάω. Φυσικά εάν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και έχουν τις όποιες απορίες, μπορώ να τους τα υπενθυμίσω σ΄ αυτούς αλλά και σε σένα Κε Πρόεδρε, που Kαι ξέρεις, Kαι προσπερνάς τεχνηέντως.

Βάλαμε πλάτη, τρέξαμε, εκτεθήκαμε διωχθήκαμε, πληρώσαμε γιατί δυστυχώς σας πιστέψαμε. Αλλά πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες.
ΕΥΤΥΧΩΣ …

Μαζέψτε τους προβοκάτορες σας από την Θράκη Κε Πρόεδρε αν θέλετε να περισώσετε την όποια ικμάδα και κύρος μπορεί να περισωθεί.

Δεν θα επιτρέψω, και αυτό  θα το διαπιστώσετε στο μέλλον, αυτές τις «κουτσαβάκικες» κουτοπονηριές περί «χειροκροτητών» και ριψάσπιδων.

Θα απαντώνται άμεσα και με τρόπο που θα είναι εξόχως έντονος. Άλλωστε το διαπιστώσατε τελευταία, χωρίς κανείς από όλους εμάς σε όλη την προεκλογική περίοδο να πει τίποτα απολύτως το υποτιμητικό ή επιλήψιμο για τους ΑΝ.ΕΛ και τις πολιτικές επιλογές τους στην Θράκη δημόσια. Αυτό μην το εκλάβετε ως αδυναμία χαρακτήρα ή επιχειρημάτων από μέρους μου. Τις αδυναμίες των επιλογών σας ας μην προσπαθούν να τις φορτώσουν σ΄ άλλους, κάποιοι όψιμοι σωτήρες γιατί ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ… που εν προκειμένου μάλλον «παπάκια»  αποδείχτηκαν.

Κε Πρόεδρε
Όταν οι αποσταλμένοι εντολολήπτες σας δεν σέβονται θεσμούς και διαδικασίες, γράφουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους, ανθρώπους που έδωσαν την καλύτερη δυνατή έξωθεν μαρτυρία στην περιοχή επανειλημμένως και δεν μπορούν να επικαλούνται τις ιδιότητες τους στην αγωνία να «επιπλεύσουν» στο Θρακικό τοπίο, που θυμούνται. Χορτάσαμε από αυτού του είδους τους «σωτήρες» χρόνια πολλά τώρα.

Η Θράκη με τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις όποιες ιδιομορφίες της, λειτούργησε ως τόπος για την «επιβίωση» πολλών παροδικών εκμεταλλευτών της που μέχρι χτες δεν ήξεραν ούτε καν που βρίσκεται στον χάρτη.
Κε Πρόεδρε εγώ και οι συνεργάτες μου στην αποκοτιά για την ανιδιοτελή πρόσφορα μας στην γενέθλια γη δεν στρέγουμε σ΄ αυτές τις πρακτικές, σ΄ αυτήν την πρόσκαιρη εκμετάλλευση.

Αντίθετα, με συνεχείς ενημερώσεις και σε σας αλλά και στους στενούς συνεργάτες σας γραπτά και προφορικά εντοπίσαμε τα ζητήματα πολίτικης λειτουργιάς που έπρεπε να δείτε και να  επουλώσετε.
Δεν κάνατε τίποτα. Δεν μας ακούσατε καν.

Κε Πρόεδρε δεν θέλω να έχω καμία θέση στο κίνημα σας. Δεν εκφράζεται πλέον τα οράματα και τους στόχους για κάτι καλύτερο στο τόπο μας, στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω αλλά εάν χρειαστεί να είστε σίγουρος ότι θα το κάνω.
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Ανεξάρτητος Έλλην Πατριώτης
Μόνιμος Κάτοικος Θράκης".

thrakitoday.com