Αρχείο

27 Ιουνίου 2014

Κομμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία

Ποια είναι τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα

Από τον ανασχηματισμό και μετά το κόμμα χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα. Τους δυσαρεστημένους από τον ανασχηματισμό και εκείνους που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτές είναι οι δύο μεγαλύτερες...

κατηγορίες που είναι εύκολο να διακρίνει και να συμπεράνει κανείς. Υπάρχουν όμως και υποκατηγορίες στη Νέα Δημοκρατία που κάνουν τα πράγματα περίπλοκα και πονοκεφαλιάζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Χτες, οι πέντε «αντάρτες» (Δάνης Τζαμτζής, Ηλίας Βλαχογιάννης, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής και Δημήτρης Κυριαζίδης) εισέπραξαν κυβερνητικό όχι στο αίτημα τους για ένταξη και των ένστολων στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών λειτουργών, λέγοντας τους ότι οι απόφαση για αυτούς δεν έχει καθαρογραφεί και συνεπώς το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Με λίγα λόγια οι κυβέρνηση κέρδισε χρόνο και μάλλον εξασφάλισε θετική ψήφο από τους πέντε για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Στο «αγκάθι» με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με το έναν ή τον άλλον τρόπο η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Φαήλος Κρανιδιώτης αλλά πρόσφατα και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στέκονται στο πλευρό των απολυμένων γυναικών.

Επίσης σε αυτούς που θα ασκήσουν σκληρή εσωκομματική κριτική στην Κυβέρνηση (σ.σ ήδη το κάνουν κάποιοι) είναι και οι… δυσαρεστημένοι Αρβανιτόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μακρή και Γκιουλέκας.

Στο άλλο στρατόπεδο των «μεταρρυθμιστών» με πρώτο και καλύτερο τον Κωστή Χατζιδάκη που υπερασπίζεται τη συνέχιση της πολιτικής που και ο ίδιος είχε συμμετοχή, μαζί του συντονίζονται και βουλευτές όπως οι Λευτέρης Αυγενάκης, Μανούσος Βουλουδάκης, Θανάσης Δαβάκης και οι υπόλοιποι του κυβερνητικού σχήματος…

Το «καζάνι βράζει» και ο Αντώνης Σαμαράς ψάχνει τρόπους για να αποσυμπιέσει τις αντιδράσεις και να βρει «ενωτικούς» βουλευτές που θα γεφυρώσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στα σπλάχνα του κόμματος.

dexiextrem.blogspot.gr