Αρχείο

23 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: Μειώθηκε κατά 35% το μισθολογικό κόστος

Για μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο κατά 35%, από το 2010 μέχρι σήμερα, έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 9 δισ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό σε στενό και ευρύτερο...

δημόσιο τομέα) έχει μειωθεί κατά 250.000 εργαζόμενους.

Τα στοιχεία αυτά τα παρουσίασε σήμερα το πρωί κατά την έναρξη διημερίδας που διοργανώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός έδειξε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις περικοπές του κόστους λειτουργίας του δημοσίου, στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και στην κατάργηση των δομών. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για ένα νέο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας ή για συμπράξεις του δημοσίου με ιδιώτες.

Επίσης, έκανε λόγο για τα νέα οργανογράμματα που οδεύουν προς έγκριση από το ΣτΕ αλλά και για την απλούστευση των διαδικασιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση των διοικητικών βαρών κατά 25%, σε 13 τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, έδωσε έμφαση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

crashonline.gr