Αρχείο

21 Ιουνίου 2014

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Τ/Σ ΑΝΤ1

«Έχω την εντύπωση ότι πιο δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μαζέψει 120 για να εμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά η άλλη πλευρά να μαζέψει 180 για να τον ψηφίσει. Είναι θέμα χειρισμών αλλά και προσωπικών πολιτικών επιλογών του κάθε βουλευτή».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΑΝΤ1 και...

στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.
Για το Πλαφόν στις Ευρωεκλογές...

Το πλαφόν εξέπεσε παντού, σε όλη την Ευρώπη, με τελευταία τη Γερμανία. Η λογική του πλαφόν έχει να κάνει με την υπάρξη ισχυρών κυβερνήσεων και έτσι προβλέφθηκε απ’ το Νομοθέτη. Αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το εθνικό κοινοβούλιο, όχι το ευρωπαϊκό.  Στο ευρωπαϊκό δεν υφίσταται τέτοια λογική. Αντιθέτως υπάρχει ένα θέμα με την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση. Για παράδειγμα: Η Χρυσή Αυγή, πήρε λίγο πάνω από 9% στις εκλογές. Σύμφωνα με το ποσοστό της θα έπρεπε να βγάζει μόνο δύο Ευρωβουλευτές, αλλά το υπάρχον καθεστώς του πλαφόν της δίνει τρεις ευρωβουλευτές για λίγους μόνο ψήφους παραπάνω και στερεί την εκπροσώπηση από πάνω από 150.000 ψηφοφόρους που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ. στις ευρωεκλογές. Έχουμε ισχυρά επιχειρήματα και περιμένουμε στις 15 Σεπτεμβρίου να βγει η απόφαση. Πιστεύω ότι όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρυτανεύσει και εδώ η λογική. Αυτοί οι 150.000, που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ. στις Ευρωεκλογές ζητούν τη δικαίωσή τους! Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και εδώ, αρμόδια είναι η ελληνική Πολιτεία. Δε θα καταφύγω στην Ευρώπη. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εγώ δεν αναγνωρίζω στην Ευρώπη δικαιώματα επικυριαρχίας. Πιστεύω πως τα επιχειρήματά μας θα είναι αρκετά ισχυρά ώστε να πείσουν. Με όσους ειδικούς έχω μιλήσει, συνταγματολόγους κλπ, μου λένε πως το πλαφόν του 3% δεν στέκει.

Για το λαϊκό το προφίλ της κυβέρνησης
Πρόκειται για μια πιο «λαϊκή» κυβέρνηση που …μυρίζει εκλογές. Η σύνθεση της κυβέρνησης δεν είναι στημένη για να φέρει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα. Ίσως και να είναι υποδεέστερη σε πρόσωπα από την παλιά κυβέρνηση αλλά αποτελείται από ανθρώπους με πιο λαϊκό προφίλ. Έχω την αίσθηση πως ο κ. Σαμαράς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του να πάει σε εκλογές ταχύτερα από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό επιτείνεται και από τις όποιες παροχές, που διογκώνονται βέβαια απ’ τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια τάση να γλυκάνουν τον κόσμο απ’ τις πληγές που άνοιξαν οι ίδιοι.

Αντίθετος στην παρούσα πολιτική
Ανέκαθεν ήμουν μοναχικός καβαλάρης. Αλλά εδώ βλέπουμε πως δεν υπάρχει διάθεση προσέγγισης απ’ τον κ. Καραμανλή ο οποίος και κρατάει αποστάσεις και θέλετε να πλησιάσω εγώ; Όλα αυτά έχουν μια πολιτική σηματοδότηση. Άσχετα με το αν οι πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Καραμανλή δεν έχουν τελειώσει ακόμα –άλλωστε είναι ακόμα «παιδί»- υπάρχει μια σαφής απόσταση και από τον κ. Σαμαρά προς τον κ. Καραμανλή ή τους λεγόμενους «καραμανλικούς» βουλευτές. Δεν υπάρχει καμία αξιοποίηση τους στην κυβέρνηση ή οπουδήποτε αλλού, στο ευρωψηφοδέλτιο για παράδειγμα. Άρα μη με βάζετε εμένα σ’ αυτή τη λογική. Μετά μην ξεχνάτε πως δεν συμφωνώ με την πολιτική που ακολουθείται. Απεχώρησα απ’ αυτή την πολιτική! Δεν έχω καμία όρεξη να εμπλακώ σε κάτι που δεν πιστεύω, δεν υιοθετώ και δεν πρεσβεύω.

Ανήκω στους Πατριώτες
Ο άξονας των ψηφοφόρων έχει μετατεθεί: από κάθετος που συμπεριλάβανε ανθρώπους προσδιοριζόμενους απ’ την αριστερά, το κέντρο και τη δεξιά έγινε οριζόντιος και έχουμε απ’ τη μια μεριά τους νέο-ταξίτες και από την άλλη τους πατριώτες. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τους νέο-ταξίτες. Έχουμε τεράστιες διαφορές. Δεν πιστεύω στο σχέδιο Ανάν, στα παιχνίδια που γίνονται απ’ τους Αμερικανούς. Δεν πιστεύω στο Μάαστριχτ, το οποίο άλλωστε ήταν και ο πρόδρομος αυτής της οικονομικής καταστροφής, κάτι που ψήφισε η ΝΔ -δια χειρός Σαμαρά όλως συμπτωματικά- το ΠΑΣΟΚ και ο πρόδρομος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός. Εγώ διαφωνώ με όλα αυτά, άρα δεν μπορώ να εμπλακώ.

Ακούγονται διάφορα ονόματα
Ακούω κάποιες φωνές όπως του κ. Τραγάκη που δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος ή ο κ. Μελάς από τους ΑΝΕΛ οι οποίοι κάθε μέρα αναφέρονται στο όνομα του Κώστα Καραμανλή. Άκουσα και από την Αριστερά το όνομα του κ. Κουβέλη, του κ. Κωνσταντόπουλου. Και αυτοί που προτείνουν τον κ. Καραμανλή, από αγάπη, νομίζω ότι «καίνε» την οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Παζάρι με την Χ.Α
Εμείς υπάρχουμε και λειτουργούμε μες στο πατριωτικό τόξο. Κάποιο άλλοι παρακολουθούν τα συντάγματα της νέας τάξης πραγμάτων. Μακριά από μας όλο αυτό.
Πολύ φοβάμαι ότι μόλις φτάσουμε στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, θα πέσει πολύ παζάρι  με την Χ.Α. Αυτό είναι μια κατάντια για την δημοκρατία. Η Χ.Α είπε ότι δεν στηρίζει κανένα πρόεδρο όπως το ίδιο είπε με αριστερό λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενθαρρυντικές οι σχέσεις μας με την Κίνα

Είδα ωραίες σκηνές στην Ακρόπολη μεταξύ του Έλληνα και του Κινέζου πρωθυπουργού, τους ηγέτες δύο ιστορικών εθνών. Όταν πριν από 2.500 χρόνια,  εμείς είχαμε Πυθαγόρα, Σόλωνα και αυτοί Κομφούκιο, αυτοί που μας κυβερνάνε –και τις δυο πλευρές-  δεν ήξεραν καν να μιλάνε. Νομίζω τέτοιες επισκέψεις ωφελούν την χώρα, δεδομένου ότι η Κίνα είναι μια από τις ισχυρότερες –αν όχι η ισχυρότερη- οικονομικά χώρα. Μπράβο στην υποδοχή της Cosco. Και να πω ότι αυτός που πέτυχε την εμπορική σχέση με την Cosco, ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι εκτός πολιτικής σκηνής. Τον «άδειασε» το σύστημα για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, γιατί τόλμησε να ψελλίσει  τότε ότι οι υποκλοπές είναι έργο των Αμερικανών. Αυτό για να καταλάβουμε τι πιόνια είμαστε στο όλο παιχνίδι. Μακάρι οι Κινέζοι να ενδιαφερθούν και για άλλους τομείς, αλλά ελπίζω όχι στρατηγικούς όπως είναι η ενέργεια –η ΔΕΗ- , το νερό που αυτά νομίζω πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο.

skeftomasteellhnika.blogspot.gr