Αρχείο

14 Μαΐου 2014

Παίρνει από το χέρι τους υποψηφίους περιφερειάρχες ο Σαμαράς

Το προσωπικό του βάρος στην προσπάθεια ενίσχυσης των υποψηφίων περιφερειαρχών του κόμματος ρίχνει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή που, έστω και την ύστατη ώρα, τα κοινοβουλευτικά στελέχη κινητοποιούνται προς...

στήριξη της εκλογικής προσπάθειας, στο επιτελείο του Πρωθυπουργού αποφασίστηκε να υπάρξουν στοχευμένες παρουσίες σε περιοχές που είτε απαιτείται υπερπροσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του δεύτερου γύρου είτε ενίσχυση προκειμένου να διασφαλιστεί η επικράτηση στον δεύτερο.

Στην πρώτη κατηγορία εμπίπτει η σημερινή παρουσία του κ. Σαμαρά στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «180 - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη του υποψηφίου, κάτι που απαίτησε και προ εβδομάδος από τους βουλευτές του κόμματος, σε μία ύστατη προσπάθεια ανατροπής των προγνωστικών.

Στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται, επίσης, η αυριανή άνοδός του στη Θεσσαλονίκη και η κεντρική ομιλία που θα απευθύνει από το χώρο της ΔΕΘ. Ο στόχος είναι διττός. Αφενός η συσπείρωση των γαλάζιων ενόψει ευρωεκλογών, αφετέρου η ενίσχυση της υποψηφιότητας Γ. Ιωαννίδη για την Περιφέρεια και Στ. Καλαφάτη για το Δήμο. Απόντος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ανέβει στη συμπρωτεύουσα το Σάββατο προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να εξαντλήσει όσα περιθώρια υπάρχουν προκειμένου ο εκλεκτός του Γ. Ιωαννίδης κερδίσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία πάντως τα προγνωστικά θέλουν να την κρατά ο «αντάρτης» Απόστολος Τζιτζικώστας. Μικρότερες μοιάζουν να είναι οι προσδοκίες για το Δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι εκτιμήσεις φέρουν τον κ. Γ. Μπουτάρη να ανανεώνει τη θητεία του.

Την Παρασκευή, και αφού νωρίτερα έχει παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα του 2021, ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ταξίδι – αστραπή στην Πάτρα προκειμένου να ομιλήσει σε εκδήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ο κ. Κατσανιώτης διατηρεί πλέον σημαντικές ελπίδες ώστε να διεκδικήσει την είσοδό του στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Απ. Κατσιφάρα.

Την προσεχή εβδομάδα, και ενώ πλέον θα είναι σαφής η εικόνα από τον πρώτο γύρο, ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει και νέο κύκλο επισκέψεων. Ήδη η πρώτη έχει προγραμματιστεί για την Κέρκυρα, με αντικείμενο τον πολιτισμό, όπου και θα δοθεί χείρα βοηθείας ενόψει δεύτερου γύρου στον κ. Σπ. Σπύρου.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος
newpost.gr