Αρχείο

16 Μαΐου 2014

Ο Πάνος Καμμένος στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Παρεκκλίνοντας του προγράμματος του (σ.σ. διέκοψε την περιοδεία του στην Μακεδονία), ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το ναυπηγείο του Νεωρίου, όπου συνομίλησε τόσο με το Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου και τους εργαζόμενους, όσο και με...

τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης κ. Στεφάνου

Ο κ. Καμμένος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διέπραξε «μια μεγάλη απάτη» εις βάρος του ναυπηγείου. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησης του ενώπιον των εργαζομένων, το κόμμα του δέχτηκε να υπογράψει και να στηρίξει την τροπολογία για την απευθείας ανάθεση των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού «κατά παράβαση και της νομοθεσίας και της τάξης και του δικαίου», με μόνη προϋπόθεση να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έχει απώτερο σκοπό είτε την παύση λειτουργίας του Νεωρίου, είτε το «ξεπούλημα του για ένα κομμάτι ψωμί», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι λύση μπορεί να βρεθεί, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι η Ρωσία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δοθούν εργασίες στο ναυπηγείο, αφού πρώτα όμως υπογραφούν οι σχετικές διμερείς συμφωνίες, ενώ μια ακόμη εναλλακτική θα ήταν να κατασκευάσει πλωτές εξέδρες για την εξόρυξη πετρελαίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε από τον κ. Στεφάνου και για τις θέσεις της διοίκησης , η οποία - όπως επεσήμανε ο διευθύνοντας σύμβουλος - αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

logotypos.gr