Αρχείο

29 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί στη Νέα Δημοκρατία

Ο λαός (και) σε αυτές τις εκλογές, Δεξιά ψήφισε. Για δείτε τα αποτελέσματα και θα αντιληφθείτε τι εννοούμε. Πάνω από 40% συγκεντρώνουν τα κόμματα που κινούνται πέριξ της Δεξιάς. Κι όμως, αυτοί οι δεξιοί, φιλελεύθεροι ή όπως αλλιώς θέλει να χαρακτηρίζεται...

κανείς, ψήφισαν σχεδόν οι μισοί, κάποιο άλλο κόμμα και όχι τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ένας λόγος που συνέβη αυτό, είναι προφανώς τα πολύ σκληρά μέτρα που έχει λάβει αυτή η Κυβέρνηση. Ο άλλος λόγος όμως, είναι αναμφίβολα η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και όχι ως μέρος αυτής της Κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, οι δομές, η φιλοσοφία, τα πρόσωπα ενδεχομένως, ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, σίγουρα δεν είναι ελκυστικά.

Γράφαμε χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πως αγαπάμε πολύ την παράταξη για να γράψουμε τι έγινε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Εκεί που κατά τη γνώμη μας, χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία, η Νέα Δημοκρατία να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Εκεί που ο πήχης είχε ανέβει πολύ ψηλά. Θα διορθώνονταν δήθεν, όλα αυτά που ταλαιπωρούν την παράταξη. Μάταια περιμέναμε… Κάτι λίγα διορθώθηκαν, αλλά τα περισσότερα παρέμειναν στάσιμα.

Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ιερή αποστολή να σώσει την Πατρίδα. Μοιραία, το κόμμα έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητές του. Οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος (το είχατε ξεχάσει ότι έχουμε, και μάλιστα 2;), δεν ασχολούνται καθόλου με το κόμμα. Ο ένας (Δημήτρης Αβραμόπουλος), έχει και αυτός αυξημένα υπουργικά καθήκοντα και ο άλλος (Σταύρος Δήμας), δεν ασχολείται. Έτσι, όλο το βάρος έχει πέσει στον Γραμματέα του κόμματος, κ. Παπαμιμίκο.

Για να μη σας κουράζουμε με αναλύσεις, θα πούμε δυο πραγματάκια, επιγραμματικά. Το κόμμα, εδώ και πολλά χρόνια, έχει μετατραπεί σε βουλευτοκεντρικό. Οι βουλευτές, στην προσπάθειά τους να «ελέγξουν» (αγαπημένη φράση στο κόμμα μας) και να βολέψουν τους ανθρώπους τους, έχουν επιδοθεί, εδώ και δεκαετίες, στον έλεγχο των Τοπικών και των ΝΟ.Δ.Ε. «Δικός μας», προχωράς και ας είσαι και ανίκανος. «Των άλλων», σε φάγαμε και ας είσαι ο καλύτερος.

Ακόμα, έχεις άποψη… είσαι επικίνδυνος. Είσαι πειθήνιο όργανο, «εσύ θα πας ψηλά…»

Γράφαμε πρόσφατα (9/05) «Που πάνε οι ΔΑΠίτες μετά τη ΔΑΠ;» Και λέγαμε εκεί «…Το ζητούμενο είναι που πάνε αυτά τα στελέχη, μετά τη ΔΑΠ. Ο κομματικός μηχανισμός, έχει φτιάξει τις δομές του, έτσι ώστε να υποδεχθεί αυτά τα παιδιά, να τα αξιοποιήσει και να φτιάξει μια νέα γενιά στελεχών, μέσα στο κόμμα πλέον;»
Η προφανής απάντηση είναι όχι. Και όχι μόνον αυτά τα «μπαρουτικαπνισμένα» παιδιά δεν αξιοποιούμε, αλλά γενικά δε φτιάχνουμε στελέχη.

Τέτοιου είδους ασθένειες, άλλοι τις έχουν για παιδικές. Εμείς, τις αγαπάμε τόσο πολύ, που έχουν μπει στο DNA της παράταξης και δεν μπορούμε να τις αποβάλλουμε με τίποτα.

Στο δια ταύτα. Τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί στη Νέα Δημοκρατία, με το φτωχό μας το μυαλό.

Ξήλωμα και ξαναφτιάξιμο. Να μετρηθούν, να ζυγιστούν όλοι και όσοι βρεθούν ελλιποβαρείς, στο σπίτι τους. Οι υπόλοιποι, να πλαισιωθούν με νέα στελέχη, για να ξαναφτιάξουμε την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη.

Πιο συγκεκριμένα. Οι δύο Αντιπρόεδροι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να απαλλαχθούν των καθηκόντων τους. Στη θέση τους να μπει ένας, που θα διαθέτει κύρος, κομματική διαδρομή, να έχει περάσει από όλα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας, εμπειρία, μα πάνω απ” όλα θα αγαπάει την παράταξη. Έχουμε και συγκεκριμένη πρόταση, αλλά δεν έχει νόημα σήμερα. Ο ρόλος του θα είναι να αντικαθιστά τον Πρόεδρο. Επομένως, όσο ο Πρωθυπουργός έχει άλλα καθήκοντα, ουσιαστικά (όπως πρέπει άλλωστε), θα είναι το Νο 1 του κόμματος.

Δεύτερον, να ανοίξει το κόμμα. Να μπορέσουν να ξαναβρούν στέγη, άνθρωποι αξιόλογοι, με άποψη, επιτυχημένοι σε ότι κάνουν, με βαριά βιογραφικά… Δεν εννοούμε Σπουδές… Καλές είναι και αυτές, αλλά δε θέλουμε ένα κόμμα ελιτίστικο. Θέλουμε ένα κόμμα, μέσα από την κοινωνία. Και εκεί όπως ξέρετε – και κακά τα ψέμματα – όπως είναι οι περισσότεροι δεξιοί, υπάρχουν όλων των ειδών οι επιτυχίες (επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική καταξίωση, μόρφωση, παιδεία κ.π.α.). Πολλοί άνθρωποι, με αυτά τα χαρακτηριστικά, έχουν γυρίσει την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία. Όπως επίσης λέγαμε πρόσφατα, η βάση της Νέας Δημοκρατίας, απομακρύνθηκε από το κόμμα. Άλλοι έφυγαν και με την ψήφο τους και άλλοι έφυγαν με τους αγώνες τους, εξακολουθώντας φυσικά να ψηφίζουν από “δω.

Τρίτον, να φτιάξουμε στελέχη. Στελέχη συνειδητοποιημένα, που θα ξέρουν τι πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και που θα έρθουν για να προσφέρουν και όχι για να πάρουν. Φτάνει πια με τους αλεξιπτωτιστές και τους τυχοδιώκτες.

Τέταρτον και τελευταίο. Να ακούσουμε τι λέει ο κόσμος. Ο «σοφός λαός», έχει πολλά να πει στα κόμματα. Ο λαός αυτός, δείχνει απίστευτη ωριμότητα και δεν ενδίδει στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, του γυρνά την πλάτη. Ταλαιπωρημένος, εξουθενωμένος, φτωχός, μα πάνω απ” όλα, περήφανος. Και ως περήφανος λαός, δεν έρχεται να κλαφτεί. Περιμένει να πάμε να τον βρούμε εμείς, να του χτυπήσουμε την πόρτα, για να μας πει την άποψή του. Κάτι θα μάθουμε, κάτι σωστό έχει να μας πει. Διότι, ως γνωστόν, πολιτική από τα γραφεία, δεν άσκησε (επιτυχημένα) ποτέ και κανείς.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πέθανε. Πληγώθηκε ελάχιστα στις τελευταίες εκλογές, τόσο ώστε να αφυπνιστεί και να ξαναγίνει η γνωστή, μεγάλη, υπεύθυνη παράταξη, η ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ που θα σώσει τον τόπο.

rightnews.gr