Αρχείο

27 Μαΐου 2014

Οι Έλληνες σοφότεροι των πολιτικών τους

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι Έλληνες πολίτες δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική τάξη που τους διοικεί.

- Το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα: «Έχασε ο Σαμαράς χωρίς να κερδίσει ο Τσίπρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους δεν έχουν δει ακόμα, πήρε στις χαλαρές ευρωεκλογές ένα ποσοστό οριακά...

μικρότερο από αυτό που είχε πάρει στις βουλευτικές του Ιουνίου του 2012. Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες δείχνουν πολύ πιο σοβαροί από την πολιτική τάξη της χώρας. Τιμώρησαν την ΝΔ χωρίς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους νεοπασόκους του ΣΥΡΙΖΑ.

- Η Χρυσή Αυγή θα είχε ακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης αν το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο δεν είχε αποφασίσει να την ηρωοποιήσει ακολουθώντας τακτικές της δεκαετίας του 50. Οι πολιτικές διώξεις, η γραφική δαιμονοποίηση, η λογοκρισία και μια δικαστική διαδικασία επιπέδου μπανανίας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την Χρυσή Αυγή να φαίνεται ως το πιο γνήσιο αντισυστημικό κόμμα.

- Η ΝΔ έχει αποφασίσει να γίνει ένα ακόμα κόμμα που ανταγωνίζεται για τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και όλους τους άλλους. Είναι τόσο προσηλωμένη στο να προσπαθεί να καταλάβει την κοινωνία μέσα από το φίλτρο ενός αριστερό-κρατούμενου μιντιακού κατεστημένου, που αγνοεί πλήρως την μεγάλη δεξιά και δεξιόστροφη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που θα την έκανε πρώτο κόμμα και με διαφορά.

- Ο κ. Θεοδοράκης με το Ποτάμι προεκλογικά μας έλεγε ότι θα τα παρατήσει αν το Ποτάμι δεν έβγαινε τρίτο κόμμα. Τελικά το Ποτάμι ήρθε πέμπτο, και μάλιστα πέμπτο με το ΠΑΣΟΚ τέταρτο. Αυτές όμως οι προεκλογίκές δηλώσεις του κ. Θεοδοράκη επιμελώς ξεχάστηκαν από αυτόν, το κόμμα του αλλά και φυσικά από την βάση του κόμματος, δηλαδή τα ΜΜΕ. Το βράδυ των εκλογών η πέμπτη θέση ήταν μια θεαματική επιτυχία και κανείς δεν μπόρεσε να δει ότι μετά το μεγάλο μιντιακό λανσάρισμα του Ποταμιού όσο πλησίαζαν οι εκλογές τόσο ξεφούσκωνε.

- Τα αποτελέσματα στις περιοχές της μουσουλμανικής μειονότητας θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό σήμα κινδύνου. Το ελληνικό κράτος ακόμα προσπαθεί να αφομοιώσει την μουσουλμανική μειονότητα, αλλά αυτό δεν του δημιουργεί τις όποιες ανησυχίες που θα το έκανε να αλλάξει την πολιτική ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει. Όταν η πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν θα κρίνουν εκλογικές αναμετρήσεις σε Αθήνα θα είναι πολύ αργά.

- Αν κάτι λέει το χθεσινό αποτέλεσμα είναι ότι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι όλα τα υπάρχοντα κόμματα είναι κατώτερα των περιστάσεων. Μια σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και ότι μια νέα δύναμη θα πρέπει να γίνει ο εκφραστής αυτής της μεγάλης αλλαγής. Το παλιό δεν έχει πεθάνει, το καινούργιο δεν έχει γεννηθεί και οι πολίτες απλά αναμένουν.