Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Περιοδεία Ν. Νικολόπουλου στον Ν. Φθιώτιδος

«Ανάγκη πνευματική, κίνηση καρδιακή και πατριωτικό καθήκον με έφερε στο επισκοπικό Μέγαρο πρικειμένου να συναντήσω την Σεβασμιότητα σας και παρουσιάσω τις απόψεις μου στο κρίσιμο θέμα της έκθεσης Λούνατσεκ και το μείζον ζήτημα του δημογραφικού».

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Νικόλαο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» Νίκος Νικολόπουλος, συναντώμενος...

με τον Σεβασμιώτατο, στο επισκοπικό μέγαρο της Λαμίας.

Κατά την εγκάρδια συνάντησή του με τον κ.κ. Νικόλαο, οαντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» Νίκος Νικολόπουλος αντάλλαξε απόψεις επί πολλών θεμάτων και κατέθεσε τις σκέψεις και τις προτάσεις των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών για τις σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία.

«Η Ορθοδοξία, για όλους τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, είναι μία από τις πιο ισχυρές και ακλόνητες βάσεις, αλλά και πυξίδες του Ελληνισμού. Είναι το μέτρο της αντίληψής μας για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα και το μέτρο της ευαισθησίας μας, πρωτίστως και κυρίως για τον άνθρωπο, ειδικά δε στις μέρες μας, τον πάσχοντα, φτωχό και αβοήθητο Έλ Είναι το θεμέλιο, της γνήσιας και εθνικής μας παράδοσης και παράλληλα, το θεμέλιο που διασφαλίζει την έξοδο από την εσωστρέφεια και την απομόνωση, το ικανό να διαλεχθεί με το σύγχρονο κόσμο που βιώνει την τραγωδία της οικονομικής κρίσης και της επιστημονικής ανέλιξης».


Στην ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Α. Σαμαρά τα «φέρετρα» είναι περισσότερα από τις κούνιες

Ν. Νικολόπουλος: «Προτείνουμε πολιτικές που να ενισχύουν τις πολύτεκνες οικογένειες , που να προσφέρουν οικονομικά και φορολογικά κίνητρα».

Στην συνέχεια ο Ν. Νικολόπουλος επισκέφτηκε τον Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδος, όπου συναντήθηκε με το προεδρείο και μέλη του ΔΣ και αντήλλαξε απόψεις ως πολύτεκνος και ο ίδιος και απευθυνόμενος προς τους παρόντες πολυτέκνους, και μεταξύ άλλων είπε:

«Τι κρύβεται πίσω από την αποδυνάμωση της Ευρώπης; Είναι ο ρυθμός γεννήσεων Ανόητε!». Η συγκεκριμένη φράση ήταν το κεντρικό σλόγκαν που είχε χρησιμοποιήσει το 1992 ο τότε υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton εναντίον του τότε προέδρου George H. W. Bush. Ο θεσμός της οικογένειας που κάποτε ήταν κυρίαρχος έχασε τη σημασία του. Οι προτεραιότητες των νέων γενιών άλλαξαν. Τα παιδιά πλέον θεωρούνται «βάρος» και όχι πλούτος.

Η τυπική νέα Ελληνική οικογένεια περιλαμβάνει μόνο ένα παιδί. Οι προβλέψεις της Eurostat εκτιμούν πως το 2050 το 32,1% του Ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, που σημαίνει ότι τα «φέρετρα» στην ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου είναι περισσότερα από ότι οι κούνιες. Αυτός ο κίνδυνος -οι θάνατοι να ξεπερνούν τις γεννήσεις- είναι «βόμβα» στα θεμέλια του έθνους.

Τα νέα φορολογικά βάρη που πέφτουν στις πλάτες των πολύτεκνων θα επιφέρουν τον αφανισμό τους

Στην Ελλάδα οι περισσότερο μνημονιοπληγέντες είναι οι πολύτεκνοι και έρχονται ακόμα πιο δύσκολα, χρόνια οδύνης για τους πολύτεκνους. Τα νέα φορολογικά βάρη που πέφτουν
στις πλάτες των πολύτεκνων θα επιφέρουν τον αφανισμό τους και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν προστατευόμενα παιδιά. Όσα περισσότερα είναι τα προστατευόμενα παιδιά τόσο το χειρότερο.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρει ο Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Β. Θεοτοκάτος : «Πολύτεκνος με δώδεκα (12) προστατευόμενα τέκνα και με εισόδημα 39.000 ευρώ, το έτος 2013 κατέβαλε μηδέν για φόρο εισοδήματος, αφού αυτό το ποσόν ήταν αφορολόγητο. Φέτος ο μεν μισθωτός με τα 12 παιδιά θα καταβάλει 10.360 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας 20.440 ευρώ!

Χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται τα ποσά τα οποία θα καταβάλει επί πλέον για το χαράτσι της ΔΕΗ, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας των προηγουμένων ετών, για τον φόρο δήθεν πολυτελείας, αφού εξ ανάγκης, λόγω των πολλών παιδιών έχει ΙΧΕ μεγάλου κυβισμού και για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων, δεδομένου ότι ουδεμία απαλλαγή έχει γι’ αυτόν! Εάν μάλιστα η αντικειμενική αξία των ακινήτων του είναι άνω των 300.000 ευρώ, θα πληρώσει και άλλον επί πλέον φόρο».

Ποτέ μα ποτέ δεν έχει υπάρξει τέτοιου είδους μανία και εξοντωτική πολιτική κατά των πολυτέκνων, και μάλιστα αυτών που έχουν μεγάλο αριθμό ανηλίκων τέκνων. Η αυγκυβέρνηση της «συμφοράς» θα μείνει στην Ιστορία ως ο νεκροθάφτης του έθνους, όπως ο «αιμοσταγής σφαγέας των νηπίων της Βηθλεέμ Ηρώδης». Εμείς που συγκροτήσαμε τον νέο πολιτικό φορέα «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» στο εθνικό σχέδιο που παρουσιάζουμε με αφορμή τις Ευρωεκλογές προτείνουμε να δοθεί έμφαση στις πολιτικές που ενισχύουν την πολύτεκνη οικογένεια για αυτό και καταθέσαμε προτάσεις, που εμπεριέχουν οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για τις πολύτεκνες και πολυμελείς οικογένειες.

Οι εθνικές πολιτικές μπορούν να περιορίσουν την υπογεννητικότητα μέσα από συγκεκριμένα μέτρα. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της οικογένειας ως μοντέλο ευζωίας και να γίνει επαναπροσδιορισμός των κοινωνικών προτεραιοτήτων καθώς και επαναξιολόγηση των προτύπων που προβάλλονται στην νεολαία».

Τέλος κατά την διάρκεια της περιοδείας ο Ν.Νικολόπουλος είχε συναντήσεις με το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, του Εργατικού Κέντρου, καθώς και με συνδικαλιστικά και κομματικά στελέχη και παραχώρησε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ το απόγευμα θα επισκεφτεί τα Φάρσαλα και την Λάρισα και αύριο Παρασκευή θα επισκεφτεί πόλεις της Μακεδονίας.

newsplus.gr