Αρχείο

11 Μαΐου 2014

Καμμένος: Στόχος έστω και μία ψήφος παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές

«Έχουμε δυστυχώς επιβεβαιωθεί σε ό,τι έχουμε πει στον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα ο ελληνικός λαός να μας επιβραβεύσει γι' αυτό αλλά και για τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την χώρα. Επιδιώκουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο ποσοστό στις Ευρωεκλογές, αλλά, σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε έστω και κατά μία ψήφο το ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης». Τα παραπάνω δήλωσε...

το απόγευμα του Σαββάτου από την Λάρισα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Θεσσαλία.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος των ΑΝΕΛ είναι να εξασφαλίσουν την στήριξη των πολιτών, ώστε να ανατρεψουν την πολιτική που ασκείται και να φέρουν ανάπτυξη, η οποία, όπως είπε, μπορεί να προέλθει μέσα από την στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων.

«Από το ΕΣΠΑ παίρνουμε 2 δισ. ετησίως και πληρώνουμε 17,2 δισ. ευρώ για τοκοχρεολύσια στην ΕΕ. Δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει 17 δισ. το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό και να έχουμε 3 εκατ. ανασφάλιστους Έλληνες και 2 εκατ. ανέργους. Να θυμίσω κάτι βασικό: ότι κάθε έλληνας όταν πληρώνει ΦΠΑ το 80% πηγαίνει στο Ταμείο Συνοχής. Δεν είμαστε λοιπόν οι 'τζαμπατζήδες' της Ευρώπης».

«Εμείς» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των κρατών και όχι των ομοσπονδιών και των τραπεζών και γι' αυτή παλεύουμε». Eπανέλαβε τον άξονα των προτάσεων των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους, να συγκροτηθεί επιτροπή λογιστικού έλεγχου, να κρατικοποιηθεί η Τράπεζα Ελλάδος, να υπάρξει παράλληλα αυτόματη μείωση των φόρων στο 8%, να γίνουν συμφωνίες με τρίτες χώρες - Κίνα και Ρωσία- για εξαγωγές, και να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση με ακύρωση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ και αναστολή της συνθήκης του Σέγκεν.

Εξάλλου αναφέρθηκε διεξοδικά στο αγροτικό ζήτημα και τις προτάσεις του κόμματος του για την αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων, ενώ αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Θεσσαλία είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη και το κόστος παραγωγής, τονίζοντας ότι οι αγρότες έχουν φθάσει στα όρια τους.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Καμένος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει τα κόμματα να ανακατεύονται. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όμως, υπογράμμισε ότι επειδή όλοι οι συνδυασμοί ήταν «μνημονιακοί» επιλέχθηκε ως υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η βουλευτής του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, γιατί «θέλουμε μια Περιφέρεια που δεν θα εξαρτάται από τον Φούχτελ και θα έχει ισόρροπη ανάπτυξη».

in.gr