Αρχείο

10 Μαΐου 2014

Που πάνε οι ΔΑΠίτες μετά τη ΔΑΠ;

Για 28η συνεχή χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέγραψε περήφανη νίκη τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ. Μια ακόμη γενιά ΔΑΠιτών, έκανε το χρέος της και με το παραπάνω. Μάλιστα, η νίκη αυτή – και με τεράστια διαφορά – συμβαίνει...


σε μια χρονιά η οποία δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία, μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

Αντιλαμβάνεται κανείς, αν έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με φοιτητικές παρατάξεις, ότι πίσω από τις νίκες όλων αυτών των ετών, βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι. Κάποιοι φοιτητές οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους για να είναι η ΔΑΠ πρώτη. Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο ποιος είναι ο αγώνας και οι αγωνίες των ανθρώπων αυτών και τι σημαίνει να είσαι ΔΑΠίτης. Το ζητούμενο είναι που πάνε αυτά τα στελέχη, μετά τη ΔΑΠ. Ο κομματικός μηχανισμός, έχει φτιάξει τις δομές του, έτσι ώστε να υποδεχθεί αυτά τα παιδιά, να τα αξιοποιήσει και να φτιάξει μια νέα γενιά στελεχών, μέσα στο κόμμα πλέον;

Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας, ότι σε αυτό το στάδιο της μετάβασης, υπάρχει κάποιο πρόβλημα, διόρισε στην προηγούμενη αναδιοργάνωση του κόμματος (Άνοιξη 2013) Αναπληρωτή Γραμματέα Νέας Γενιάς της Γρ. Οργανωτικού, τον προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ και καθ’όλα άξιο γιατρό Άγγελο Παπανικολάου. Στη νέα αναδιοργάνωση (χειμώνας 2013 – 2014), η θέση αυτή καταργήθηκε. Επιτρέψτε μας να πούμε, από το λίγο που γνωρίζουμε τον Άγγελο, ότι μάλλον δεν ήταν θέμα προσώπου αλλά αντικειμενικών δυσκολιών, στο να πετύχει το εγχείρημα. Οι δομές του κόμματος, δυστυχώς δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των στελεχών που έρχονται από την ΟΝΝΕΔ.

Δε θα εξετάσουμε σήμερα το γιατί. Εν όψει εκλογών, δε θα θέλαμε να πληγώσουμε την παράταξη, δε θα θέλαμε να ξύσουμε πληγές. Μετά τις 26/05, έχουμε ούτως ή άλλως να πούμε πολλά. Ο μόνος λόγος που γίνεται η σημερινή αναφορά, είναι ότι σήμερα που είναι «ζεστό» το θέμα των ΔΑΠιτών και που όλοι προστρέχουμε να τους συγχαρούμε, θα πρέπει να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα αυτών των παιδιών, για την επόμενη μέρα αυτής της γηρασμένης παράταξης. Διότι δεν είναι δυνατόν να είναι πρώτη η ΔΑΠ και στις αντίστοιχες ηλικίες η Νέα Δημοκρατία να είναι δεύτερη και ενδεχομένως και τρίτη.

Μία φράση μόνο σήμερα… Τα «μαγαζάκια» είναι για τις αγορές, όχι για το εσωτερικό των κομμάτων. Επίσης, οι «άνθρωποί μας» που πρέπει να τους «προσέξουμε», είναι όποιος θέλει να προσφέρει στην παράταξη και όχι σε κάποιους μεμονωμένους… Και κλείνοντας, αυτή ειδικά τη στιγμή, το κόμμα έχει ανάγκη από διεύρυνση και όχι περιχαράκωση. Μη φτιάχνετε λοιπόν κάποιοι, δικούς σας «στρατούς», φτιάξτε όλοι μαζί, έναν μεγάλο στρατό ο οποίος θα ανήκει στην παράταξη.

rightnews.gr