Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Πιθανότητα για 2 ομάδες ακροδεξιών στην Ευρωβουλή

Πιθανό σχηματισμό δύο ακροδεξιών ομάδων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις κάλπες της 25ης Μαΐου προβλέπει η τελευταία ανάλυση του Pollwatc

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, που συγκεντρώνει δεδομένα δημοσκοπήσεων για να υπολογίσει μέσω μοντέλων την υποστήριξη που έχουν τα κόμματα, αν η ακροδεξιά σχηματίσει...

μια συμμαχία που να περιλαμβάνει το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν και το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας του Χέερτ Βίλντερς, θα κερδίσει αρκετές έδρες ώστε να σχηματίσει μια ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, το οποίο ζητά επίμονα την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενδέχεται να ηγηθεί μιας άλλης αντιευρωπαϊκής ομάδας με 64 έδρες.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Pollwatch, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διατηρεί μικρό προβάδισμα (3 εδρών) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ είναι αξιοσημείωτο το ότι περίπου το 25% των εδρών είναι πιθανό να κερδίσουν κόμματα που τάσσονται κατά της ΕΕ ή κόμματα διαμαρτυρίας της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς, διπλασιάζοντας σχεδόν την επίδοσή τους σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του 2009.

lykavitos.gr