Αρχείο

14 Φεβρουαρίου 2013

Μέτωπα με τη βάση της ανοίγει η ΝΔ

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως τις πολιτικές εξελίξεις και ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται σε κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, μία σειρά λανθασμένων πρωτοβουλιών κι ενεργειών, φέρνουν τη ΝΔ αντιμέτωπη με την εκλογική της βάση, αλλά και την κοινωνία.
Αρχικά είχαμε τις αντιδράσεις των συνταξιούχων από το άγριο τσεκούρι στις συντάξεις του Φεβρουαρίου. Εκεί τσεκουρώθηκαν όσο...


κανείς οι απόστρατοι, κύρια εκλογική βάση των συντηρητικών κομμάτων και ιδιαίτερα της ΝΔ.
Στη συνέχεια είχαμε τη συζήτηση για την φορολογία στα ακίνητα. Όλοι οι αποκαλούμενοι "νοικοκυραίοι", που στήριζαν διαχρονικά τη ΝΔ, καθώς ήταν το κόμμα που υποστήριζε ανέκαθεν την ιδιοκτησία, είδαν ότι ετοιμάζονται νέα μεγαλύτερα χαράτσια. Όπως τονίζουν, κυρίως οι μικροϊδιοκτήτες, τιμωρούνται αυτοί που στερήθηκαν για να δημιουργήσουν (και να αποδώσουν στο κράτος τα προβλεπόμενα, όπως το ΦΠΑ), ενώ επιβραβεύονται εκείνοι που ξόδευαν άσκοπα τα αεριτζίδικα χρήματα που κέρδιζαν.
Μετά περάσαμε στον κ. Βρούτση, ο οποίος χωρίς λόγο και ενόψει της γενικής απεργίας, έκρινε σκόπιμο να ανοίξει δημόσια η συζήτηση για το νομικό πλαίσιο των απεργιών, ανάβοντας το φιτίλι της οργής.
Αλλά δεν μείναμε εκεί. Ακολούθησε ο κ. Μέργος, ο οποίος δήλωσε χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους Έλληνες που πένονται, ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Βλέπετε, τα 586 ευρώ μεικτά είναι πάρα πολλά.
Σειρά στα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση πήραν οι αγρότες, οι οποίοι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, συνεχίζουν να προτιμούν τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τη φορά, δεν έχουν τόσο παράλογα αιτήματα όσο είχαν στο παρελθόν, όταν έκλειναν τις εθνικές οδούς για βδομάδες.
Περνάμε στους φοιτητές - σπουδαστές και το σχέδιο "Αθηνά" του κ. Αρβανιτόπουλου. Στη βάση του είναι ορθό και κινείται στη σωστή λογική του περιορισμού πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, που είχαν ιδρυθεί για να καλύπτουν μόνο μικροπολιτικές ανάγκες και να ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες, όπως στο παρελθόν τα στρατόπεδα. Ωστόσο, τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στη μέση του ακαδημαϊκού έτους, προκαλώντας σύγχυση στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Και πάλι η ΝΔ τα βάζει με μία κοινωνική ομάδα που την στηρίζει για δεκαετίες και αυτή δεν είναι άλλη από την φοιτητική κοινότητα. Γιατί στις πρώτες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό, δεν είδαμε να πρωτοστατούν οι γνωστοί γενειοφόροι φοιτητοπατέρες της αριστεράς, αλλά φυσιολογικοί φοιτητές. Να προσθέσουμε εδώ και τις αντιδράσεις πολλών οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε διάφορα ιδρύματα.
Τέλος, παρακολουθήσαμε χθες τις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών και Ποντίων, από τους οποίους κόβεται η σύνταξη ΟΓΑ που τους χορηγούνταν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για εκείνους που ένιωσαν στο πετσί τους τις κομμουνιστικές δικτατορίες της Αλβανίας και της ΕΣΣΔ και διώχθηκαν για την ελληνική καταγωγή τους. Είναι εκείνοι, που έχουν δεθεί με την ευρύτερη δεξιά παράταξη, διότι εκείνη μόνο τους στήριζε όταν οι Έλληνες σοσιαλιστές και κομμουνιστές υποστήριζαν τα καθεστώτα που τους βασάνιζαν.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, να αντιληφθούν άμεσα τις πολιτικές συνέπειες των παραπάνω πολιτικών πράξεων. Τουλάχιστον, ας συμμαζέψουν εκείνους που προκαλούν με τα λεγόμενα και τις γκάφες τους!