Αρχείο

18 Φεβρουαρίου 2013

Τι Μαλάς, τι Ανα(ν)στασιάδης: Μαύρες ημέρες για το νησί!

Ο απαράδεκτος και εθνικά επικίνδυνος Χριστόφιας έφυγε. Τι έρχεται όμως στην προεδρία της Κύπρου;
Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Νίκος Αναστασιάδης του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον μοναδικό πολιτικό αρχηγό, που στήριξε μετά μανίας...


το σχέδιο Ανάν. Ακόμα και ο Χριστόφιας κρατούσε πιο μετριοπαθή στάση προσπαθώντας να μετριάσει τις αντίθετες απόψεις στο εσωτερικό του Α.Κ.Ε.Λ. Ωστόσο, ο Νίκος Αναστασιάδης, αν και αρχηγός του "δεξιού" κόμματος υποστήριξε όσο κανείς άλλος το επαίσχυντο σχέδιο. Τα είχε βάλει τότε με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, αλλά ακόμα και με την Εκκλησία της Κύπρου, που κρατά ψηλά την ελληνική σημαία στο νησί. Διασπάστηκε ακόμα και το κόμμα του, με σειρά στελεχών τότε να αντιδρούν, να συνεργάζονται με τους Νέους Ορίζοντες του Νίκου Κουτσού και να δημιουργούν το Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩ.ΚΟ.). Ο κ. Αναστασιάδης όμως, κάτι ήξερε και επέμενε... Να που σήμερα, είναι ένα βήμα πριν από τον προεδρικό θώκο της Κύπρου. Τυχαίο...;
Απ΄την άλλη, έχουμε τον Σταύρο Μαλλά του Α.Κ.Ε.Λ. Συνεχιστή δηλαδή, της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια. Εκείνου, που φέρει βαρύτατες ευθύνες για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί. Εκείνου, που οδήγησε την κυπριακή οικονομία στο χείλος του γκρεμού με αποτέλεσμα να φέρει το μνημόνιο. Τέλος, εκείνου που ήθελε να ξεριζώσει από την ψυχή των Κυπρίων την Ελλάδα και να δημιουργήσει "κυπριακή εθνική συνείδηση", γλείφοντας συνεχώς τους Τούρκους κατακτητές. Αυτό όμως είναι το Α.Κ.Ε.Λ. και η κυπριακή Αριστερά από την εποχή του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. για Ένωση.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο κ. Λιλλήκας συγκέντρωσε αξιοσημείωτο ποσοστό, αλλά δεν έπεισε για τις εθνικές του απόψεις, λόγω των πολιτικών μεταλλάξεών του και της πολιτικής διαδρομής του.
Επίσης, απογοητευτικό ήταν το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Χαραλάμπους (0,88%), ο οποίος στηρίχθηκε από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είχε δώσει βάρος στην υποψηφιότητα Χαραλάμπους, καθώς βουλευτές της επισκέφθηκαν το νησί για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, αλλά οι ψήφοι ήταν λίγο λιγότεροι από αυτές που είχε συγκεντρώσει το ΕΛΑ.Μ. στις βουλευτικές εκλογές του 2011.
Τέλος, ο ανένταχτος εθνικιστής υποψήφιος, Λουκάς Σταύρου, συγκέντρωσε μόλις 0,05%.