Αρχείο

21 Φεβρουαρίου 2013

Έτοιμο μέχρι το Πάσχα το κόμμα Ψωμιάδη


Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη μετεξέλιξη του ομίλου προβληματισμού ΠΑΤΡΙ.Δ.Α σε πολιτικό-κομματικό φορέα.
«Θα υποβάλω, μέχρι το Πάσχα, τη σχετική αίτηση στον Άρειο Πάγο. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου», είπε στη Voria.gr ο κ.Ψωμιάδης.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επαφές με πολιτικά στελέχη και...


προσωπικότητες που κινούνται στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, από τον Νίκο Νικολόπουλο μέχρι τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Μιλάω με όλους, γίνονται ζυμώσεις αυτόν τον καιρό. Καθένας βέβαια θα διατηρήσει την πολιτική αυτονομία του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει νομικό κώλυμα μετά την οριστική καταδίκη του για το θέμα της μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο, που οδήγησε και στην έκπτωσή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απάντησε ότι «το κώλυμα αφορά μόνο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι τη δημιουργία πολιτικού κόμματος και τις εθνικές εκλογές».
Από τα παραπάνω εύλογα προκύπτει ότι η πολύχρονη πολιτική σχέση του Π.Ψωμιάδη με τη ΝΔ βαδίζει προς το τέλος της. Είναι γνωστή άλλωστε η απογοήτευση του για τη στάση του κόμματος στο θέμα της δικαστικής του περιπέτειας. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά η ψυχική απόσταση που τον χωρίζει από το κόμμα με το οποίο ανδρώθηκε πολιτικά φαίνεται πλέον αγεφύρωτη.
Άλλωστε, και με τη σημερινή δήλωσή του, με την οποία διαψεύδει ότι πίσω από το κόμμα που ετοιμάζει βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, τόνισε με νόημα ότι «σήμερα, ανήκω στη ΝΔ, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά». Αύριο, όμως...

του Γιώργου Χατζηλίδη
Πηγή: voria.gr