Αρχείο

27 Φεβρουαρίου 2013

Πολύδωρας: Δεχόμαστε την πιο σκληρή επίθεση των δανειστών


«Σήμερα με την τρόικα και τα μνημόνια υφιστάμεθα ως Ελλάδα την πιο σφοδρή επίθεση των δανειστών, που συνθέτει νέο είδος αποικιοκρατίας», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του...


πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή κ. Πολύδωρα, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Και τώρα τι κάνουμε;»  :
-Για την «φορομπηχτική πολιτική»: Οι φορολογικές επιδρομές δημιουργούν τις κοινωνικές επαναστάσεις. Ένας λαός είναι υπό διωγμό. Οικονομικά και ψυχολογικά. Το βιβλίο που έγραψα απευθύνεται και στον πρωθυπουργό.
-Σήμερα με την τρόικα και τα μνημόνια υφιστάμεθα ως Ελλάδα την πιο σφοδρή επίθεση των δανειστών, που συνθέτει νέο είδος αποικιοκρατίας. Δεν θα θυσιάσουμε το λαό, για να βγει η εξίσωση.
-Πρέπει να υπάρξει χαμηλή φορολογία, κοινωνική ειρήνη και ευέλικτη εφαρμογή των νόμων. Ο αυστηρός νόμος είναι άθλιος νόμος.
-Για την πρόταση που διατυπώνεται για λύση για την Ελλάδα, ανάλογη της λύσης που δόθηκε μεταπολεμικά για την Γερμανία : Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα χρέος παρθενικά, υπάρχουν διεθνή ιστορικά δεδομένα. Είμαστε σε υφεσιακή πορεία και δεν μπορούμε να πιάσουμε τους όρους.
-Γιατί ψήφισε τα μέτρα: Γιατί παλεύω να κρατήσω την Ελλάδα ζωντανή. Να δώσω μία τελευταία ευκαιρία. Με την κοινή λογική έκρινα ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη. Ας προτιμήσω τον ακανθώδη δρόμο και ας το παλέψουμε. Αλλά οι πρακτικές δεν είναι ευδόκιμες.
-Έγινε ποτέ καμία οικονομική ανάλυση για να δούμε τι κερδίσαμε από το άνοιγμα των επαγγελμάτων, τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, το σχέδιο Καλλικράτης για την συγχώνευση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
-Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Σέβομαι την αξιωματική αντιπολίτευση. Πάει όμως να κάνει τον μεγάλο συμβιβασμό, της επαναστατικότητας σε σχέση με τον κοινοβουλευτισμό.

Πηγή: enikos.gr