Αρχείο

25 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση Κοντογιάννη στον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα στο Νοσοκομείο Πύργου


Σε νέα παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό-ιατρικό και νοσηλευτικό-και σε αναλώσιμα υλικά στο Νοσοκομείο Πύργου.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, στην οποία καταγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου, και ζήτησε να υπάρξει άμεσα μέριμνα από το...


Υπ. Υγείας ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά σε επικουρικό και μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:
«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά έχουν λάβει δραματικές διαστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».
Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, λόγω των ελλείψεων, αναγκάζονται  να εργάζονται έξι και εφτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό και άδειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αλλά και την ποιότητα των  υπηρεσιών που προσφέρουν στους Ηλείους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έλλειψη προσωπικού σε κάποια τμήματα φτάνει το 50% και για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πύργου ζητούν την πρόσληψη τουλάχιστον 25 νοσηλευτών.
Επίσης, οι σοβαρές ελλείψεις βασικών αναλώσιμων υλικών πχ γάντια, γάζες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και οδηγούν σε νέες σπατάλες όσον αφορά στα ελάχιστα υλικά που υπάρχουν.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Υγείας ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Γ.Ν Πύργου;
2. Ποια λύση πρόκειται να δοθεί όσον αφορά στο ζήτημα των αδειών και ρεπό του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού;
3. Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σε ελλείψεις βασικών αναλώσιμων υλικών»;