Αρχείο

12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Στουρνάρας κάνει άνω-κάτω τη ΝΔ: Καραμανλικοί κατά, Μητσοτάκης υπέρ του υπουργού Οικονομικών

Εσωκομματικές εξελίξεις έχουμε στη ΝΔ, εξαιτίας των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή. Η αποκαλούμενη "καραμανλική" πτέρυγα του κόμματος αντέδρασε και εξέδωσε ένα non paper, με το οποίο υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Όπως γράφτηκε στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία", η απόφαση για την έκδοση του non paper ελήφθη σε κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, στην οποία συμμετείχαν οι...


Γιάννης Αγγέλου, Γιάννης Παπαθανασίου, Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος. Έτσι, το επίμαχο non paper κυκλοφόρησε με την έγκριση του Κώστα Καραμανλή, ενώ στηρίχθηκε στο βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου, "Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία".
Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προχώρησε σε δήλωση στήριξης του κ. Στουρνάρα, στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Ενώ όμως το Μέγαρο Μαξίμου κρατά στάση αναμονής, καλύπτοντας προς το παρόν τον υπουργό Οικονομικών, το εσωτερικό της ΝΔ "βράζει", με πολλά στελέχη να τονίζουν το σημιτικό παρελθόν Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι οι τραγικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία προήλθαν από την κρίσιμη οκταετία Σημίτη.