Αρχείο

11 Δεκεμβρίου 2012

Το μήνυμα Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σε μήνυμά του:
"Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, όσο αυτή που σήμερα διανύουμε, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκτά ακόμα πιο επίκαιρο και διαχρονικό χαρακτήρα.
Γίνεται αφορμή για να επαναδιαβεβαιώσουμε και να θωρακίσουμε την πίστη μας στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανεκτικότητας στο...


διαφορετικό, τις θεμελιώδεις αξίες του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Ο απόλυτος σεβασμός της ζωής, της περιουσίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι η απάντηση της Ελληνικής Δημοκρατίας σε κάθε αδιέξοδη κακοφωνία. Δεν είναι τυχαίο είναι ότι αυτές οι αρχές αποτέλεσαν διαχρονικά και αποτελούν και σήμερα τον κυρίαρχο στόχο κάθε είδους απόπειρας εκφασισμού της κοινωνίας.
Η τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι ο αναγκαίος όρος για την τήρηση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και χωρίς ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια.
Σε αυτή την κατεύθυνση πορεύεται και κατά το συνταγματικό του καθήκον θα συνεχίσει να πορεύεται το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως πολιτική ηγεσία, αλλά και μηχανισμός ελέγχου των Σωμάτων Ασφαλείας".