Αρχείο

4 Δεκεμβρίου 2012

Αρβανιτόπουλος:Δεν είναι αυτή εικόνα για το ΑΠΘ


Πηγή: enikos.gr

«Δεν θα πρέπει να μετατρέψουμε τα πανεπιστήμια μας σε αρένα διεκδικήσεων πάσης φύσεως» διεμήνυσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή συζήτηση για το θέμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας στην σχετική επίκαιρη...


ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, ο οποίος είπε ότι «είδαμε συλλήψεις αλλά όχι να καταλογίζονται ευθύνες στις πρυτανικές αρχές» ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει και η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι πρυτανικές αρχές να επιδείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ωριμότητα γιατί αυτό το οποίο γίνεται είναι εις βάρος των φοιτητών. Να διαφυλάξουν τον χώρο για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν αυτό που πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια: Να είναι φοιτητές».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι οι αρχές του πανεπιστημίου έχουν την ευθύνη και της φύλαξης και της καθαριότητας κι αυτό πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, στην υγεία των διδασκόντων, των φοιτητών και των εργαζόμενων. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα όποια προβλήματα ανέκυψαν στο ΑΠΘ και με την πιο ενεργή παρέμβαση των πρυτανικών αρχών και του εισαγγελέα και της ίδιας της κοινότητας πρέπει να σταματήσουν.
«Δεν είναι εικόνα αυτή για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Δεν μπορεί να ταλανίζεται από αυτό το πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα κοινωνικό ζήτημα με τους εργολαβικούς υπάλληλους που έληξαν οι συμβάσεις τους, αλλά αυτό δεν λύνεται με το να διαλύσουμε το πανεπιστήμιο, ένα από τα καλύτερα της χώρας», κατέληξε.