Αρχείο

4 Δεκεμβρίου 2012

Π. Καμμένος: Στα εθνικά θέματα θα πρέπει να ρίξουμε το φως


Πηγή: real.gr

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των εθνικών θεμάτων λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να ρίξουμε το φως, γιατί μετά από μια οικονομική κρίση συνήθως επέρχεται και ένα εθνικό πλήγμα και αυτό πρέπει...


να το αποφύγουμε με οποιοδήποτε τρόπο, διότι οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται. Αποκαθίσταται η κρίση και η οικονομία μιας χώρας, αλλά αυτό που δεν αποκαθίσταται είναι η εθνική ζημιά και βλέπω ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα και σε σχέση με τα Σκόπια και σε σχέση με τα ελληνοτουρικά με την ΑΟΖ και σε σχέση με τη Θράκη».
Και πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος: «Θέλω να μείνω στη Θράκη διότι η πολιτική την οποία βλέπουμε να περνάει μέσα από τα μνημόνια ιδιαίτερα στο θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα. Υπάρχουν κύκλοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα Κοσόβου στη Θράκη εάν με τις ειδικές οικονομικές ζώνες που προωθεί η συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας προχωρήσουμε σε αλλοίωση ουσιαστικά του πληθυσμού της Θράκης και σε παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης εκεί θα είναι μία ζημιά που δεν θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε. Και το λέω αυτό γιατί παράλληλα με αυτή την κίνηση η οποία γίνεται βλέπουμε ότι και από την μεριά της Τουρκίας υπάρχει μια συνεχής προκλητικότητα, υπάρχει μία συνεχής επίσκεψη πολιτικών στην ελληνική Θράκη οι οποίοι με τις δηλώσεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα και ουσιαστικά προσπαθούν να ανατρέψουν τη συνθήκη της Λωζάνης, αυτό θα πρέπει να είναι μια πρώτη προτεραιότητα».
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πλην της Θράκης και κίνδυνοι σε σχέση με το θέμα των Σκοπίων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να απαντήσει. Εχω καταθέσει έξι επίκαιρες ερωτήσεις όπου ρωτώ τον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων. Κι αυτό γιατί βλέπω ότι ο υπουργός των εξωτερικών στην ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας απάντησε σε ερώτησή μου ότι προχωράμε σε συζήτηση για γεωγραφικό προσδιορισμό σε ότι αφορά το όνομα. Την ίδια στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν τρομερές πιέσεις και το ερώτημα το οποίο πρέπει ο πρωθυπουργός να απαντήσει στη βουλή, στην οποία αρνείται να έρθει, είναι αν έχει η ελληνική κυβέρνηση πρόθεση να υπαναχωρήσει στο θέμα του ονόματος».