Αρχείο

4 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μουρμούρες στη ΝΔ για τους επικεφαλής των δημόσιων φορέων


Πηγή: voria.gr
Του Δημήτρη Κούρου

Αγωνία επικρατεί στους επίδοξους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και μέλη των διοικήσεων των εποπτευόμενων από το κράτος οργανισμών στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις καθυστερήσεις, τα ονόματα ανακοινώνονται σιγά σιγά και πλέον οι θέσεις έχουν περιοριστεί, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται και η...


μουρμούρα.
Γκρίνια υπάρχει από στελέχη της ΝΔ για τις λίγες θέσεις που δικαιούται το κόμμα στους οργανισμούς της Θεσσαλονίκης, αν και φαίνεται οι περισσότεροι να το έχουν πάρει απόφαση ότι μεγάλο μέρος των διοικήσεων θα στελεχωθεί και πάλι από πρόσωπα της επιλογής του ΠΑΣΟΚ.
Η γκρίνια πάντως επεκτάθηκε και σε επιλογές που ήδη έχουν ανακοινωθεί και προέρχεται από το εσωτερικό του κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μέλους διοίκησης οργανισμού, επιλογή που συγκέντρωσε διαμαρτυρίες από διάφορα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. «Καθένας έχει τις προτιμήσεις του και τις απόψεις του για τον άλλο. Δεν μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Γίνεται μια επιλογή με κάποια κριτήρια. Πρέπει όλοι να τη σεβαστούν. Οταν μάλιστα δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά μόνο υποκειμενικές απόψεις η όποια κριτική είναι και κακοπροαίρετη ορισμένες φορές», τόνισε στέλεχος της ΝΔ.
Λίγο ως πολύ τα ονόματα που «παίζουν», μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών που έφερναν τον κ. Πάρη Σαββαΐδη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Εγνατία Οδός ΑΕ», είναι του Νίκου Γκανίλα για τη θέση του προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων, θέση για την οποία ακούστηκε και το όνομα του Μίλτου Τασούλη, της Πηνελόπης Ράλλη για τη θέση της αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ (παραμένει πρόεδρος ο Νίκος Παπαδάκης), του Κώστα Ταγγίρη για τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΛΘ (παραμένει πρόεδρος ο Στέλιος Αγγελούδης), του Κλεόβουλου Θεοτόκη για τη θέση του αντιπροέδρου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, του Δημήτρη Γρίβα για το Μετρό, του Γιάννη Παλαιστή για τη θέση του προέδρου του ΣΑΣΘ και της Βίκυς Ευταξά για τη θέση της προέδρου της Ζώνης Καινοτομίας.
Οι πληροφορίες ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας, ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου στη Ζώνη Καινοτομίας, δεν επιβεβαιώνονται από τον ίδιο.
Ωστόσο, πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι πιέζουν (με κάθε μέσο και τρόπο), ώστε να ανατραπεί αυτός ο σχεδιασμός κι έτσι αυξάνεται για όλους η αγωνία, όσο δεν αποφασίζουν κεντρικά τις τελικές επιλογές. Εξάλλου, από τον προηγούμενο Ιούνιο, φτάσαμε Δεκέμβριο και ακόμη... επιλέγουν.