Αρχείο

2 Δεκεμβρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ


Πηγή: apospasma.gr

Τη διαβεβαίωση ότι «η συμφωνία είναι βιώσιμη» δίνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του και τονίζει  πως «την ευκαιρία του Eurogroup δεν πρέπει να τη σπαταλήσουμε». Τι δηλώνει για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και για την επαναγορά των ομολόγων…
Τη διαβεβαίωση ότι «η συμφωνία είναι βιώσιμη» δίνει ο Αντώνης Σαμαράς, λίγες ημέρες...


ύστερα από τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τονίζει πως «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».
Ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία» και πως «κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
«Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει πως αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, ενώ εκτιμά ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν «τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια».
Ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα πυρά του και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας: «Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά». Θεωρεί «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους»