Αρχείο

6 Δεκεμβρίου 2012

Μουσουρούλης: Να προσελκύσουμε τους Έλληνες στο ναυτικό επάγγελμα


Πηγή: voria.gr

Προτεραιότητα θεωρεί την προσέλκυση και παραμονή ποιοτικών και προσοντούχων Ελλήνων στο ναυτικό επάγγελμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, σε μήνυμά του για τον εορτασμό του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου.
Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι αναπτύσσεται ένα αποδοτικό σύστημα...


εκπαίδευσης που θα ενσωματώνει τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ναυτικής τεχνολογίας αλλά και της ναυτικής εργασίας, καθώς η Ελλάδα υπολογίζει και επενδύει στη ναυτιλία της για την αναχαίτιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή.
«Κάτω από τις πρωτόγνωρα δύσκολες για την πατρίδα μας συνθήκες, η ναυτιλία θα λειτουργήσει και πάλι ως ασπίδα του έθνους στην προσπάθεια για σταθερή ανάπτυξη και ευημερία» δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης εφράζοντας την αισιοδοξία του
«Έλληνες ναυτικοί και στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική ναυτιλιακή διοίκηση, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ουσιαστικά υποστηρίζοντας τις κοινά αναγνωρισμένες ιδιαιτερότητές της ναυτιλίας και της ναυτικής εργασίας, προωθώντας λύσεις σε θέματα ασφάλειας, απαντώντας με αποφασιστικότητα και αμεσότητα σε φαινόμενα όπως η πειρατεία και εμπεδώνοντας ταυτόχρονα τις αρχές του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισμού στις διεθνείς ναυτιλιακές μεταφορές», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.