Αρχείο

11 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή στον Καμμένο και την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. έστειλε ο Κουράκος


Ο βουλευτής Β' Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Κουράκος, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ.:
"Προς : Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κόμματος Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Κοινοποίηση : μέλη Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Κερατσίνι, 11 Δεκεμβρίου 2012...


Κύριε Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα σειρά δηλώσεων προκαλεί εύλογη αμηχανία σε αρκετά μέλη και στελέχη του κόμματος. Αποκορύφωμα αποτελεί το μπαράζ ανακοινώσεων που ακολούθησε τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της διοικούσας επιτροπής του κόμματος, η οποία έληξε με την αποχώρησή σας από αυτή, πυροδοτώντας φημολογία στο εσωτερικό.
Οι δηλώσεις για την συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο, τη συμπόρευση με ετερόκλητους κομματικούς σχηματισμούς, αποτελούν αποκλίνουσες επιλογές από την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος.
Πιστεύω ότι τέτοιου είδους κρίσιμα ζητήματα οφείλουν να αποτελούν εστία σύνθεσης και διαλόγου στα θεσμικά όργανα.
Ως εκ τούτου θεωρώ σκόπιμη τη σύγκληση των δύο οργάνων σε κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη 13-12-2012, όπως προέβλεπε η εισήγηση σας στη χθεσινή ομιλία, προκειμένου να διατυπώσει ο καθένας τις απόψεις του, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.
Το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποτέλεσε ουσιαστική και ενωτική πολιτική πρωτοβουλία πολιτών, προερχόμενων από το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, βασισμένο στις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής και συλλογικότητας .
Η βαθειά οικονομική κρίση της χώρας σε συνδυασμό με την έλλειψη συνέπειας στον πολιτικό κόσμο έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση πολιτικών τάσεων και στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος. Έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί αλλά και καθένας ξεχωριστά να υπερασπιστούμε τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και τη συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για :
καταγγελία του Μνημονίου (διαγραφή του επαχθούς χρέους)
Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία (διεκδίκηση του Κατοχικού δανείου, εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου)
παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ
Η σύγκληση κοινής συνεδρίασης κοινοβουλευτικής ομάδας και διοικούσας επιτροπής θα συμβάλλει στην ομαλή πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο, το οποίο οφείλει να έχει πολιτικό χαρακτήρα τονίζοντας τα πατριωτικά στοιχεία της ιδεολογικής μας ταυτότητας και τη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας έξω από το πλαίσιο της Μνημονίου.
Με τιμή,
Γιάννης Κουράκος
Βουλευτής Β΄Πειραιά"