Αρχείο

4 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ

Με το παρακάτω κείμενο, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ:
"Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει οι θυσίες του να πάνε χαμένες
Τη στιγμή που οι υγιείς δυνάμεις της χώρας νιώθουν ανακουφισμένες μετά τηνπρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει, με αμείωτη ένταση, την υπονόμευση του μέλλοντος της πατρίδας μας.
Εύχεται, επισήμως πλέον, τη χρεοκοπία της...


Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρώπη. Ζητά να απορρίψουμε την απόφαση του Eurogroup, να μη δεχτούμε τη μείωση του χρέους, να μην εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση. Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα:
«Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στο τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε το δρόμο στο λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του».
Όμως, το πραγματικό του πρόσωπο, ο κ. Αλ. Τσίπρας το έδειξε και στις 29/11 από το βήμα της Βουλής, όταν αποκάλυψε πως αν ήταν Μέρκελ ή Λαγκάρντ θα έλεγε στους Έλληνες «κόψτε τον λαιμό σας». Είπε συγκεκριμένα:
«Όταν σε λίγες μέρες θα έρθετε για μια ακόμη φορά σε αδιέξοδο, τι θα πάτε να πείτε στην κα Λαγκάρντ και στην κα Μέρκελ, αφού σήμερα πανηγυρίζετε ότι σας έδωσε λύση; Τι θα πάτε να πείτε, ότι δεν είναι λύση αυτή και βοηθήστε; Εγώ, εάν ήμουν στη θέση τους, ενδεχομένως να σας έλεγα, "κόψτε το λαιμό σας. Εσείς δεν πανηγυρίζατε;"».
Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας περνά από τη Βαβέλ των συνιστωσών στο κόμμα της δραχμής. Άλλωστε οι προειδοποιήσεις υπήρχαν:  
-«Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ' ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση». (16/08/12, Π. Λαφαζάνης,Alpha 9,89)
-«Διότι, κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία –και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο- και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους». (07/09/12, Αλ. Τσίπρας στη Βουλή)
-«Καμιά θυσία για το ευρώ». (30/10/12, Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ)
Διαπιστώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορευτεί συντονισμένα, και ότι ο ίδιος είναι ουσιαστικά όμηρος του λόμπι της δραχμής, ο κ. Τσίπρας βιάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Ζητά εκλογές και καλεί το λαό σε ανυπακοή. Πιστεύει ότι ο λαϊκισμός και η στείρα αντίδραση θα τον κάνουν πρωθυπουργό. Αυτό, όμως, που αγνοεί, είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει την απόφασή του. Έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι το μέλλον του είναι μέσα στην Ευρώπη. Και δεν θα επιτρέψει οι θυσίες του να πάνε χαμένες.