Αρχείο

12 Δεκεμβρίου 2012

Νικολόπουλος: Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους ΑΝ.ΕΛ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
"Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους Ανεξάρτητους Έλληνες, από καμία πλευρά, ενώ ουδέποτε τέθηκε και ζήτημα  κατάργησης ή συγχώνευσης του...
Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες".
Σχετικά με τις επαφές του με τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε:
"Το παραδέχτηκα από την πρώτη στιγμή και ίσως γι’ αυτό υπήρξαν πολλές ερμηνείες. Μίλησα αρκετές φορές με τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο άλλωστε μας ενώνουν πολλοί και κοινοί αγώνες στο παρελθόν. Συμφωνήσαμε ότι απέναντί μας υπάρχει ένας κοινός εχθρός. Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό έδαφος και  γι’ αυτή την μεγάλη συμμαχία που εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες, υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή.
Θέλω να σας πω ότι οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται, όπως και οι αντίστοιχες συζητήσεις με άλλους παράγοντες της πολιτικής ζωής, με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις και μοιράζομαι προβληματισμούς και αγωνίες.
Για παράδειγμα μόνο σας αναφέρω ότι αντάλλαξα απόψεις με ανεξάρτητους Βουλευτές της σημερινής Βουλής, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιο Παπαθεμελή, όπως είχα όμως και με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, με τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου της ΝΔ – παλιό συνάδελφο στην Βουλή Παναγιώτη Ψωμιάδη, με πολλούς εντός και εκτός της παρούσας Βουλής, ακόμα και με κάποιους συναδέλφους που συμμετέχουν στην σημερινή Κυβέρνηση, καθώς επίσης με μαζικούς κοινωνικούς φορείς, επιστημονικούς φορείς κ.α. σε όλη την Ελλάδα.
Επαναλαμβάνω όμως ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με όλους υπό το φως της δημοσιότητας. Δεν συζητάμε για ευκαιριακές συμπράξεις, ούτε για κάποιου είδους παρθενορραφή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος".